Izvor: Blic, 15.Sep.2016, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BAKA NA ZELENJAKU PROSI SA KUCOM Njena priča lomi i najtvrđa srca

U velikom broju nesrećnih duša koje za najosnovnije stvari prose u podzemnom prolazu na Zelenom vencu, već dugo se ističe simpatična bakica koja sedi na stepenicama sa tihom crnom kucu uz sebe. Njeno ime je Emilija i živi u uslovima koji su, u najmanju ruku, poražavajući. Zaboravljena od svih, baka godinama živi bez struje, bez vode, u kućici u Ripnju koja prokišnjava.

Ipak, možda najdriljiviji deo baka Emine priče je činjenica da sve što isprosi, a to je svakako >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << veoma malo, nesebično deli sa svojim kućnim ljubimcima - kucama. Oni koji često prolaze Zelenjakom sigurno su je videli kako deli kiflu sa kucom, a upravo to radi i kod kuće, gde ima još ljubimaca.

No, dok mnogi okreću glavu na drugu stranu, jedna Beograđanka je rešila da pomogne Emiliji i pokrenula je Fejsbuk stranicu posebno namenjenu za pomoć baka Ema.

- Ona prosi na Zelenom vencu sa svojom kucom. Sretala sam je nekoliko puta i jednom posedela sa njom. Tada sam saznala da živi u Ripnju, siromašna je. Živi u kući koja se raspada i prokišnjava, bez vode, struje i kupatila. Ali je to nije sprečilo da voli životinje, pa tako Sve što isprosi deli sa ljubimcima - kaže ova humana devojka, koja ne želi da se eksponira.

Baka Ema nema penziju. Nije zavedena čak ni kao socijalni slučaj. Zaboravljena je gotovo od svih, ali ne odustaje od svojih četvoronožnih drugara. Kako kaže, oni su joj sve u životu.

- I da joj nađemo bolje mesto za život, baka Emilija ga neće prihvatiti ukoliko u njega ne bi mogla da povede i svoje najbolje prijatelje – pse - kaže devojka, čija je akcija dovela do toga da Emilija dobije nešto pomoći, pa je tako i humani Zoran Bošković, koji je biciklom prešao 1.400 kilometara za napuštene životinje, nedavno donirao jedan deo skupljenih sredstava upravo ovoj skromnoj baki.

Ako želite i možete da pomognete baka Emiliji - bilo da se radi o hrani za pse, novčanoj pomoći, nameštaju ili uslugama za sređivanje kuće - javite nam se na e-mail ljubica.krstic@ringier.rs i mi ćemo se postarati da pomoć stigne u prave ruke.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.