Izvor: Danas, 01.Dec.2015, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rivolving kredit za gradsku kasu

Kragujevac - Glasovima odborničke većine, Skupština grada grada Kragujevca je usvojila odluku o drugom rebalansu gradskog budžeta za 2015., kojim je previđeno da prihodi, primanja, rashodi i izdaci iznose 8 milijardi i 932 miliona dinara. Tom prilikom pojašnjeno je da se u drugi ovogodišnji rebalans budžeta ušlo, pre svega zbog zakonskog usklađivanja sa rivolving kreditom, od 220 miliona dinara, koji je grad uzeo kod banke >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Inteza.

Tim kreditom, rečeno je na jučerašnjoj sednici gradskog parlamenta, pokrivene su obaveze u oblasti obrazovanja, odnosno isplaćene su jubilarne nagrade i naknade za prevoz, i to 86 miliona dinara u osnovnom i 55 miliona u srednjem obrazovanju. Izmirene su i obaveze u oblasti zdravstva i socijalne politike-naknade za nezaposlene porodilje i roditeljski dodatak u iznosu od 79 miliona dinara.

- Rebalans je bio neophodan i zbog postignutih reprograma sa EPS-om i Elektrošumadijom za osnovne škole, u iznosu od 99 miliona dinara, srednje škole 74 miliona dinara, ustanove kulture četiri miliona dinara, za javnu rasvetu na seoskom području 140 miliona dinara i na gradskom području 150 miliona dinara. Postignut je i dogovor sa Energetikom o reprogramu duga za srednje škole u iznosu od 480 miliona dinara, osnovne škole 370 miliona dinara i ustanove kulture 44,6 miliona dinara, istaknuto je na sednici SG, uz napomenu da se jedan od razloga za drugi ovogodišnji rebalans budžeta odnosi i na raspoređivanje suficita iz 2014. godine u iznosu od 18 miliona dinara koji je raspoređen na Fond za zaštitu životne sredine i Knjaževsko srpski teatar.

Odbornici gradskog parlamenta usvojili su i Strategiju socijalne zaštite grada Kragujevca za period 2015-2019 godine, koja je, kako je rečeno, bazirana na 60 različitih projektnih aktivnosti koje treba da zadovolje potrebe Kragujevčana u toj oblasti.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.