Poznata banka upozorava: Ovo je prevara, ne nasedajte

Izvor: B92, 21.Jun.2023, 17:09

Poznata banka upozorava: Ovo je prevara, ne nasedajte

Banca Intesa saopštila je danas da je aktuelna lažna nagradna igra i stranica koja se predstavlja u ime pomenute banke.

Naime, prevaratni nude da se popuni kratka anketa pod nazivom "Banking made easy" i obećavaju da će nakon izvršenog posla klijentu biti dodeljeno 4.500 dinara. Iz banke upozoravaju da je u pitanju prevara.

"Nekoliko naših klijenata nas je obavestilo da je ponovo aktivan link koji vodi na internet stranicu na kojoj su dobili poziv da, radi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osvajanja novčane nagrade, popune anketu koju navodno spovodi Banca Intesa. Anketa je do sada imala naslov "Banking made easy" i poruku "Cenimo vaše povratne informacije i učinićemo sve što možemo da nastavimo da vam pružamo uslugu kakvu zaslužujete. Poklon od nas vama 4.500 dinara. Popunite kratku anketu da biste dobili nagradu". U cilju zaštite vaših podataka, molimo vas da ukoliko link stigne do vas, nagradnu anketu ne popunjavate, a stranicu odmah zatvorite. Važno je da imate u vidu i da iznosi u okviru poruka mogu biti promenjeni. Preuzeli smo sve aktivnosti u cilju uklanjanja sajta na kom je anketa dostupna, a napominjemo da banka sva obaveštenja klijentima šalje isključivo preko zvaničnih kanala komunikacije", napisala je banka na zvaničnom Instagram profilu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Banca Intesa

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.