Pet miliona evra za žensko preduzetništvo

Izvor: GdeInvestirati.com, 15.Feb.2015, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet miliona evra za žensko preduzetništvo

BEOGRAD - Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Banka Intesa potpisale su ugovor o kreditu od pet miliona evra za podršku ženama preduzetnicama u Srbiji.

Reč je o podršci u okviru programa Žene u biznisu, namenjenog zapadnom Balkanu, a programu se među bankama iz Srbije prva priključila Banka Intesa.

Sredstva kreditne linije biće, kako je navedeno, iskorišćena za kreditiranje malih i srednjih preduzeća (MSP) kojima upravljaju žene. >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com <<

Kredit uključuje tehničku pomoć partnerskim finansijskim institucijama, kao i savetodavne usluge ženama preduzetnicama.

"Žene preduzetnice u Srbiji suočavaju se sa izazovima u pogledu pristupa finansiranju i savetima koji su im potrebni za razvoj poslovanja. Zato nam je drago što udružujemo snage sa našim dugoročnim partnerom Banca Intesa u naporima da podržimo žene u biznis" izjavio je direktor EBRD za finansijske institucije zapadnog Balkana, Ukrajine, Moldavije i Belorusije, Henri Rasel.

Direktor EBRD za Srbiju Mateo Patrone rekao je da ovaj projekat ima dva važna cilja EBRD u Srbiji - podršku privatnom sektoru i premošćavanje rodnog jaza u preduzetništvu proširivanjem pristupa finansiranju za žene u biznisu.

Predsednik Izvršnog odbora Banke Intesa Draginja Đurić izjavila je danas da je žensko preduzetništvo jedan od najmanje iskorišćenih resursa ekonomskog rasta, ne samo u Srbiji, već i u čitavoj Evropi, zbog čega je podrška njegovom jačanju važan zadatak svih aktera društva.

Ona je dodala da je kao vodeći kreditor domaće privrede ova banka aktivno uključena u proces ekonomskog osnaživanja žena, u prilog čemu govori činjenica da je među prvim bankama na tržištu Srbije razvila kredit namenjen isključivo preduzetnicama.
Pogledaj vesti o: Banca Intesa

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.