EBRD i Inteza finansiraju mala preduzeća u Srbiji

Izvor: S media, 23.Mar.2010, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EBRD i Inteza finansiraju mala preduzeća u Srbiji

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrila je Banci Inteza Beograd (Intesa) zajam od 30 miliona evra za kreditiranje malih i srednjih preduzeća, saopštio je danas kreditor.

Ta kreditna linija predstavlja deo paketa vrednog 100 miliona evra koji je EBRD obezbedio za tri članice Inteza Sanpaolo grupe u istočnoj Evropi.

Sredstva EBRD biće upotrebljena za finansiranje investicija i potreba >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << za obrtnim kapitalom privatnih kompanija koje posluju u Srbiji kroz kratkoročne, srednjoročne i dugoročne kredite u visini do 2,5 miliona evra.

"Ta kreditna linija će omogućiti Banci Inteza Beograd da poveća ulogu u finansiranju privatnih malih i srednjih preduzeća i da poveća konkurenciju na tom sektoru", istakla je direktorka EBRD za Srbiju Hildegard Gacek.

Banka Inteza Beograd, u većinskom vlasništvu Inteza Sanpaolo grupe, najveća je komercijalna banka u Srbiji. Banka ima 1,4 miliona klijenata, bruto bilansnu sumu od 3,4 milijarde evra, ukupne depozite od 1,75 milijardi i ukupne plasmane veće od dve milijarde.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kreditna linija EBRD i Intese za mala i srednja preduzeća

Izvor: EMportal, 23.Mar.2010

EBRD odobrio je kredit od 30 miliona evra banci Banca Intesa Beograd namenjenih daljem kreditiranju malih i srednjih preduzeća. Ova kreditna linija je deo paketa koji je obezbedila EBRD za tri članice Intesa Sanpaolo Grupe u istočnoj Evropi, saopšteno je danas.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.