BlackRock kupuje 30% udjela u Intesinoj kompaniji za upravljanje imovinom

Izvor: SEEbiz.eu, 23.Jun.2018, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BlackRock kupuje 30% udjela u Intesinoj kompaniji za upravljanje imovinom

MILANO - BlackRock je blizu dogovora o kupovini 30 posto udjela u Eurizonu, kompaniji Intese Sanpaolo za upravljanje imovinom, doznaje Reuters od dobro upućenog izvora.

Izvor dodaje kako BlackRock vidi ovaj posao kao stratešku akviziciju, a ne kao "pasivnu" investiciju. Kompanije uključene u pregovore nisu željele komentirati ove informacije.

Prethodnih mjeseci, Intesa je radila s UBS-om na >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << iznalaženju strateških opcija za Eurizon. Talijanski zajmodavac želi vratiti kontrolu nad ovom kompanijom koja ima 315 milijardi eura imovine pod upravljanjem, i koja posluje u Italiji, istočnoj Europi i Aziji.

Prvi čovjek Intese Sanpaolo Carlo Messina prije nekoliko je mjeseci najavio da će tražiti strateškog partnera za Eurizon i da treba djelovati brzo.

Intesin je cilj ostvariti 10 milijardi eura od naknada u 2012. godini što čini otprilike 48 posto njihova ukupnog operativnog prihoda. Cilj je vrlo ambiciozan jer ta je brojka čak 45 posto veća nego na kraju 2017. godine.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.