1000 trkača na Bg maratonu

Izvor: B92, 17.Apr.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

1000 trkača na Bg maratonu



Tradicionalni 21. Beogradski Banka Inteza maraton okupiće 19. aprila na ulicama srpske prestonice oko 1.000 trkača u maratonu i polumaratonu i oko 30.000 učesnika u Trci zadovoljstva, najavili su organizatori manifestacije. Član Gradskog veća zadužen za spoprt Andreja Mladenović pozvao je Beograđane da u što većem broju izađu na ulice glavnog grada kako bi "ili učestvovali u trci, ili podržali maratonce".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"U Trci zadovoljstva učestvovaće učenici oko 115 osnovnih i srednjih škola, tako da očekujemo da će na na startu biti oko 30.000 učesnika", rekao je Mladenović na konferenciji za novinare u sedištu "Delta holdinga" i naglasio da je odštampano 30.000 brojeva "1244" koji predstavljaju simboličnu poruku svetu u vezi sa Kosovom.

Organizatori tradicionalne sportske manifestacije u saradnji sa kompanijom "Delta Đenerali osiguranje" najavili su da će od ovog maratona sumom od 10.000 evra biti nagrađen eventualni državni rekord u najtežoj atletskoj disciplini.

Prvi naš maratonac koji će "napasti" rekord biće Janko Benša, atletičar koji od 1999. godine živi i trenira u SAD-u.

"Zbog nepažnje na treninzima 2002. godine ozbiljno sam povredio Ahilovu tetivu. Posle skoro pet godina pauze uspeo sam da se oporavim i već u januaru ove godine sam istrčao svoj prvi polumaraton. Nadam se da će u subotu uspeti da oborim rekord i tako ispunim olimpijsku normu za Peking ", poručio je Benša.

Stiže Kipketer

Promoter 21. Beogradskog Banka Inteza maratona, svetski rekorder na 800 metara Danac kenijskog porekla Vilson Kipketer, stiže u Beograd u četvrtak, najavio je direktor tradicionalne manifestacije Dejan Nikolić.

Kako je precizirao, Kipketer će sutra od 16.30 časova na stadionu Partizana održati javni čas polaznicima atletske škole, a 19. aprila biće uz učesnike takmičenja u srpskoj prestonici.

"Kipketer je treći u nizu slavnih učitelja koji će biti 'za katedrom' na stadionu Partizana. Prvi čas talentovanim mališanima održao je 2006. godine svetskii američki as Karl Luis, a prošle godine prve atletske korake na stazi pokazivali su deci bivši i sadašsnji svetski rekorder u skoku u dalj Bob Bimon i Majk Paulel", podsetio je Nikolić.

Uz Kipketera javni čas atletike deci predškolskog uzrasta održaće i predsednik Beogradskog maratona i ambasador UNICEF-a Aleksandar Đorđević.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.