Sportska hala u Gajdobri omogućiće bavljenje sportom i u zimskim uslovima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2021, 17:12

Sportska hala u Gajdobri omogućiće bavljenje sportom i u zimskim uslovima

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta obišao je danas sportsku halu u Gajdobri, u opštini Bačka Palanka, u kojoj je Pokrajinska vlada sa 17,4 miliona dinara finansirala ugradnju sistema za grejanje i ventilaciju, kao i sanaciju dela ravnog krova.

"Ova investicija je omogućila odlične uslove da se meštani Gajdobre bave sportom i u zimskom periodu", istakao je ovom prilikom Basta.

On je dodao da će Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nastaviti sa ulaganjem u sportsku infrastrukturu u AP Vojvodini.

"Obići ćemo opštine u Vojvodini kako bismo sagledali potrebe u ovoj oblasti i maksimalno iskoristili potencijal u sportu koji imamo", kazao je Basta dodajući da će i nadalje akcenat biti i na školskom sportu.

Predsednik Opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica naglasio je da je u protekle četiri godine mnogo toga urađeno kada je u pitanju unapređenje sportskih sadržaja u toj opštini.

On je naveo da je pored sportske sale u Gajdobri otvorena i sportska dvorana u Pivnicama, zatim nova hala u Despotovu, a u toku su radovi na izgradnji sportske hale pri OŠ "Sveti Sava" u Mladenovu.

"Opština Bačka Palanka je poznata kao sportska sredina, koja je dala mnogo reprezentativaca. Posebnu brigu vodimo o školskom sportu, koji predstavlja bazu, a sa izgradnjom sale u školi u Mladenovu sva mesta u našoj opštini imaće adekvatne uslove za bavljenje sportom", naveo je Šušnica

Sportska hala u Gajdobri građena je od 1996. do 2018. godine, kada su deca, sportisti i rekreativci konačno dobili objekat u kojem imaju kvalitetne uslove za bavljenje sportom.

Pre tri godine Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, sa 1,2 miliona dinara, sufinansirao je i opremanje hale u Gajdobri višenamenskim semaforom, setom za odbojku, rukometnim golovima, kao i sudijskim stolicama za odbojku i pokretnim koševima i zaštitnim mrežama.

Finansirana je, takođe, obnova i opremanje otvorenog košarkaškog terena u Gajdobri.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.