Izvor: MozzartSport.com, 07.Dec.2020, 11:31

Radnički traži prekid crne serije na Banjici, Metalac nastavlja niz u Bačkoj Palanci

Pred nama su poslednja dva meča 17. kola Super lige (13.00)

Punih mesec dana Radnički je u nezaustavljivom padu. Nišlije ozbiljno drma kriza, kako rezultatska, tako i golgeterska. Tim sa juga Srbije arhivirao je novembar, a da nije osvojio bod niti postigao gol u prvenstvu i nada se da će crni niz, makar jedan od dva, prekinuti na Banjici protiv Rada u jednom od poslednja dva meča 17. kola Super lige (13.00).

Međutim, na osnovu učinka na strani u Radničkom nemaju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << previše razloga za optimizam. Četiri osvojena boda i tri postignuta gola skor je Nišlija na dosadašnjih sedam gostovanja u prvenstvu, dok s druge strane Rad već duže vreme važi za pravu domaćinsku ekipu. Prethodne sezone osvojio je svih 15 bodova na Banjici, ove deset od ukupno 13. Pa iako važi za najslabiju odbranu u ligi, čak i defanzivni problemi Građevinara nestaju na Banjici, pošto su kod kuće primili tek trećinu golova (11 od ukupno 33).

"Sigurno je da imamo velika očekivanja. Dugo smo u minus fazi. Jedan dobar rezultat bi nam dobro došao. To će biti teško, Rad nije po kvalitetu gde se trenutno nalazi na tabeli. Ima kvalitetne i iskusne igrače. Mi ćemo da gledamo u svoje dvorište i nadam se da ćemo se prikazati u dobro svetlu", rekao je na konferenciji za medije novi šef struke Nišlija Vladimir Gaćinović.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Nekadašnji trener Spartaka preuzeo je ekipu neposredno pred meč sa Vojvodinom u prošlom kolu, pa je proteklih nedelju dana iskoristio za bolje upoznavanje svojih novih igrača.

"Imali smo prethodnih dana meč protiv ije imao vremena da bolje upozna ekipu. Vojvodine i nekoliko dana do ovog meča u kojima sam imao priliku da bolje upoznam ekipu. Nadam se dobrom odnosu prema utakmici, svi silno želimo pozitivan rezultat", istakao je Gaćinović, koji zbog kartona ne može da računa na golmana Borivoja Ristića, kao ni na povređenog Aleksandra Kovačevića i Žarka Markovića.

U drugom meču dana u istom terminu u Bačkoj Palanci sastaju se dva nova prvoligaša - Bačka i Metalac. Plavi sa Dunava se nikako nisu snašli u Super ligi i gotovo je izvesno da će se na kraju sezone vratiti u PLS. Imaju osam bodova, deset manje od prvog iznad crte i što je najgore od svega, na pobedu čekaju još od avgusta, kada su na svom terenu upisali jedinu dosadašnju protiv Voždovca.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Metalac je s druge strane u potpuno suprotnoj formi. Ne znaju u Gornjem Milanovcu za poraz od 12. septembra - na devet utakmica - tada su odigrali i poslednji meč bez postignutog gola u prvenstvu, a igrali su u međuvremenu i sa Partizanom, Vojvodinom... Ipak, tradicija - verovatno jedino ona - nagoveštava da bi serija Metalca mogla da se završi u ovom kolu. Naime, tri puta je Bačka ugostila tim iz Gornjeg Milanovca, i svaki od tih susreta dobila.

SUPERLIGA - 17. KOLO

Petak

Napredak – Voždovac 3:1 (1:1)

/Marinković 30, Melunović 81pen, 93 – Pantović 18/

Subota

Vojvodina – Mačva 1:0 (0:0)

/Mrkaić 32/

Partizan - Čukarički 1:0 (0:0)

/Štulić 86/

Nedelja

Inđija – Spartak 3:4 (3:3)

/Obradović 12, Bastajić 22, Nešković 29 – Savković 15p, Tufegdžić 19, 32, Srećković 86/

Mladost Lučani – Novi Pazar 3:2 (2:1)

/Marković 8, Jovanović 23, Bojović 88 – Apanspahić 10, 70/

Radnik – Proleter 2:0 (0:0)

/Bogdanovski 54, Pavlov 60/

Zlatibor - Crvena zvezda 0:1 (0:1)

/Boaći 19/

Ponedeljak

13.00: (4,40) Rad (3,50) Radnički Niš (1,85)

13.00: (2,60) OFK Bačka (3,20) Metalac (2,80)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.