Teška nesreća kod Slavonskog broda, vozač malo zaspao - 10 mrtvih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2021, 11:22

Teška nesreća kod Slavonskog broda, vozač "malo zaspao" - 10 mrtvih

Deset osoba je poginulo, a 45 je povređeno u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se jutros dogodila kod Slavonskog broda, kada je autobus kosovskih registracija sleteo sa autoputa, javlja Indeks.hr

"Tokom obavljanja uviđaja, policija je utvrdila da se radi o autobusu kosovskih nacionalnih i registarskih oznaka i da je u saobraćajnoj nesreći, prema trenutno dostupnim informacijama, poginulo 10 osoba, dok je više >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << desetina prevezeno na pružanje lekarske pomoći u bolnicu u Slavonskom Brodu", objavila je policija u 9h sati i najavila više informacija po okončanju uviđaja.

Do nesreće je došlo oko 6:20. Više desetina ljudi je povređeno, a prve informacije govorile su da se radi o autobusu makedonskih oznaka te da su poginule tri osobe.

Zbog saobraćajne nesreće prekinut je saobraćaj na autoputu A3 Bregana-Lipovac između čvorova SlaVonski Brod Zapad i Slavonski Brod Istok u smeru Lipovca, a saobraćaj je preusmeren i vozi se obilaznim pravcima.

Direktor brodske bolnice Josip Samardžić izjavio je da je u bolnicu od jutros primljeno 45 osoba koje su nakon teške nesreće na autoputu kod Slavonskog Broda zatražile lekarsku pomoć, a među njima je osam teško povređenih.

"Sa velikom tugom primili smo vest o sletanju autobusa s ceste kod Slavonskog Broda u kojem je život izgubilo 10 ljudi. U mislima smo s porodicama žrtava i kosovskim vlastima i narodom, kojima izražavamo duboko sučešsće i saosećanje. Nadamo se da će se povređeni putnici oporaviti", napisao je hrvatski premijer Andrej Plenković na Tviteru.

Dodao je da su ministar Vili Beroš i šef civilne zaštite Damir Trut na putu prema mestu događaja kako bi se upoznali s okolnostima nesreće.

U bolnicu u Slavonskom Brodu primljeno 45 povređenih

Direktor bolnice u Slavonskom Brodu dr. Josip Samardžić izjavio je da je u bolnicu od jutros primljeno 45 osoba koje su nakon teške nesreće na autoputu kod Slavonskog Broda zatražile lekarsku pomoć, a među njima je osam teško povređenih.

U 11.30 u bolnici u Slavonskom Brodu najavljena je konferencija za novinare, preneo je Index.hr.

Jutros oko 06.20 na autoputu kod Slavonskog Broda, u blizini naplatnih kućica na južnoj traci, autobus kosovskih oznaka sleteo je s puta, a po poslednjim podacima 10 osoba je poginulo.

Saobraćaj autoputem u smeru istoka odvija se obilazno kroz Slavonski Brod.

Vozač autobusa uhapšen, rekao da je "malo zaspao"

Vozač autobusa koji je danas sleteo sa puta kod Slavonskog Broda izazvavši nesreću u kojoj je poginulo 10, a povređeno 45 osoba, uhapšen je, saopštio je zamenik opštinskog državnog tužioca Slavko Pranjić.

Prema njegovim rečima, vozač je uhapšen pod sumnjom da je upravljao motornim vozilom tako što za kretanje nije koristio saobraćajnu traku, već je došlo do sletanja.

"On je kazao da je na trenutak zaspao", naveo je Pranjić, koji je posle uviđaja rekao i da je autobus sleteo na travnatu bankinu s južne strane kolovoza.

Dodao je da je autobus prevoznika Deva Tours sa sedištem u Prištini saobraćao je na relaciji Frankfurt - Priština.

"Vozač autobusa je zatečen na mestu događaja i u međuvremenu je uhapšen. Obavljen je uviđaj, preduzimaju se druge dokazne radnje za pokretanje krivičnog postupka", rekao je Pranjić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.