Koncesionar raskinuo ugovor

Izvor: B92, Beta, Tanjug, 16.Dec.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncesionar raskinuo ugovor

Beograd -- Vlada Srbije potvrdila je da ju je koncesionar danas obavestio o raskidu ugovora o koncesiji za izgradnju autoputa Horgoš-Požega.

Kako je rečeno u Vladi, koncesionar je prevideo činjenicu da ugovor još nije stupio na snagu. "Koncesionar očigledno previđa činjenicu da koncesioni ugovor do danas nije stupio na snagu, s obzirom na to da je finansijsko zatvaranje posla predviđeno kao prethodni uslov za stupanje na snagu ugovora i da to može da bude učinjeno do >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 31. decembra", rečeno je.

Koncesionar za izgradnju autoputa Horgoš-Požega, Sever-Jug autoput, objavio je danas da je raskinuo ugovor za izgradnju tog autoputa.

"Sever-jug autoput" zajedničko je preduzeće koncesionara Alpine i Pora.

U saopštenju se navodi da je koncesionar odlučio da pokrene medijaciju odnosno postupak za rešavanje sporova sa Vladom Srbije, pošto, kako se navodi, Vlada Srbije nije predložila "adekvatno rešenje za obe strane".

Kako je saopšteno, počela je medijacija u tom slučaju nakon što nije postignut kompromis u pregovorima s Vladom Srbije.

Ukoliko se proces medijacije, koji traje 60 dana, ne bude uspešno okončao, ugovor će biti preispitan na arbitraži.Ugovor će biti preispitan u skladu sa arbitražnim pravilima Međunarodne privredne komore u Parizu početkom 2009. godine, navodi ta kompanija.

"Cilj je da se sporazumno razreše pitanja koja proističu iz odluke Vlade Srbije da preispita uslove ugovora o koncesiji za autoput Horgoš-Požega, donete prošlog leta", navodi se.

"Koncesionar je pokrenuo formalni mehanizam rešenja spora s obzirom da Vlada nije predložila adekvatno rešenje, prihvatljivo za obe strane", navodi se u saopštenju.

Ministar Oliver Dulić, glavni pregovarač Vlade Srbije sa koncesionarima, rekao je ranije da je u pregovorima došlo do zastoja i da je sve bliža arbitraža.

Za raskid ugovora Alpina je prvo tražila da bez tendera gradi levu traku autoputa od Horgoša do Novog Sada, što je Vlada Srbije odbila, kao i zahtev za izgradnju autoputa od Beograda do Čačka.

Uz vraćanje garancije od 10 miliona evra, Alpina je tražila i obeštećenje od 12,5 miliona evra, posle čega je dogovor i definitivno bio nemoguć.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beta: Raskinut ugovor za izgradnju autoputa Horgoš - Požega

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Dec.2008

Agencija Beta pod naznakom Hitno prenijela  je vijest kako je koncesionar za izgradnju autoputa Horgoš-Požega, preduzeće Sever jug autoput, objavio da  raskida  ugovor o izgradnji tog autoputa koji je  kapitalni infrastrukt ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Raskinuta koncesija za autoput Horgoš-Požega

Izvor: EMportal, 16.Dec.2008

Koncesionar za izgradnju autoputa Horgoš-Požega, preduzeće Sever jug autoput, objavio je da je raskinuo ugovor za izgradnju tog autoputa.

Nastavak na EMportal...

Raskinuta koncesija za izgradnju autoputa Horgoš-Požega

Izvor: Kurir, 16.Dec.2008

BEOGRAD, 16. decembra 2008. (Beta) - Koncesionar za izgradnju autoputa Horgoš-Požega Sever-Jug autoput objavio je danas da je raskinuo ugovor za izgradnju tog autoputa. U saopštenju se navodi da je koncesionar odlučio da pokrene medijaciju odnosno postupak za rešavanje sporova sa Vladom Srbije,...

Nastavak na Kurir...

"Koncesionar zaboravio da ugovor nije važeći"

Izvor: Mondo, 16.Dec.2008

Vlada Srbije potvrdila je da ju je koncesionar u utraok obavestio o raskidu ugovora o koncesiji za izgradnju autoputa Horgoš-Požega. Kako je agenciji Beta rečeno u Vladi, koncesionar je prevideo činjenicu da ugovor još nije stupio na snagu.

Nastavak na Mondo...

Raskinuta koncesija za izgradnju autoputa Horgoš-Požega

Izvor: Poslovni magazin, 16.Dec.2008

Koncesionar za izgradnju autoputa Horgoš-Požega Sever-Jug autoput objavio je u utorak da je raskinuo ugovor za izgradnju tog autoputa.U saopštenju se navodi da je koncesionar odlučio da pokrene medijaciju odnosno postupak za rešavanje sporova sa Vladom Srbije, pošto, kako se navodi, Vlada Srbije...

Nastavak na Poslovni magazin...

Raskinuta koncesija

Izvor: Politika, 17.Dec.2008, 00:37

Koncesionar za izgradnju autoputa Horgoš – Požega „Sever-jug autoput” objavio je juče da je raskinuo ugovor za izgradnju tog autoputa...U saopštenju se navodi da je koncesionar odlučio da pokrene medijaciju, odnosno postupak za rešavanje sporova sa Vladom Srbije, pošto, kako...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.