Oprez u saobraćaju! Sneg sa jakim vetrom otežava čišćenje puteva

Izvor: BKTV News, 09.Dec.2012, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oprez u saobraćaju! Sneg sa jakim vetrom otežava čišćenje puteva

Snežne padavine praćene jakim vetrom na planinama i preko prevoja, jako otežavaju čišćenje i prohodnost puteva, saopšteno je iz Automoto saveza Srbije (AMSS).
Neophodna je veoma oprezna vožnja, a bez zimske opreme i lanaca ne krećite na put, upozoravaju JP “Putevi Srbije”.
Iz Puteva Srbije upozoravaju da snega ima na autoputu Beograd-Novi Sad, kao i na putevima prvog i drugog prioriteta na području Vojvodine, Mačve, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Kolubare, Beograda, Pančeva, Požarevca,Valjeva, Novog Pazara, Zaječara, Užica, Požege i Arilja.
Neprohodan je put prvog-B reda Apatin-Sombor–Sivac, a iz “Puteva Srbije” savetuju da se na put ne kreće bez preke potrebe.
Na području Vojvodine se, zbog neprestanih padavina i jakog vetra koji pravi smetove i nanose, saobraćaj odvija otežano.
Na području severne Bačke, putni pravac II 102, deonica Bačka Topola-Feketić je neprohodan zbog smetova.
Na ostalim područjima saobraćaj je otežan zbog neprestanog snega i jakog vetra, te ima neprohodnih putnih deonica trećeg prioriteta.
Na 57. i 61. kilometru od Subotice su otvorena dva službena prolaza, pa se saobraćaj usmerava sa desne strane kolovoza na levu, dok se desna strana rasčišćavanje od smetova i preprečenih vozila.
Na Kopaoniku iz pravca Brusa na delu između Rendare i Jarma prestao je vetara na kolovozu ima snega do pet cenimetara, pa je upotreba lanaca obavezna, a slično je i na prilazima Goču, Zlatiboru i Divčibarama.
Kamionima sa prikolicom i šleperima zabranjeno je na svim prilazima Kopaoniku i Goču, preko Debelog brda, Iriškog venca, kameničkog brda na putu Valjevo-Loznica-Mali Zvornik, Valjevo Šabac preko blizanskog visa, Paraćin-Zaječar preko Čestobrodice, ka Tari, preko Borove Glave i Kadinjače.
Iz Puteva Srbije upozoravaju da ispod snega na pojedinim deonicama ima leda, a i pored posipanja i intezivnog čišćenja puteva i kritičnih deonica, na mostovima i nadvožnjacima zbog pojačanog strujenja hladnog vazduha i vlažnosti kolovoza najpre dolazi do formiranja poledice.
Na graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila su do 30 minuta.
Prilazi planinskim turističkim centrima, Kopaoniku, Zlatiboru, Goču i Divčibarama su prohodni, ugaženog snega ima do 5cm, obavezna je zimska oprema i proporučuje se oprezna vožnje.
Prema podacima iz uprave saobraćajne policije juče su na putevima u Srbiji evidentirane su 154 saobraćajne nezgode, dok je 36 osoba teže i lakše povređeno, a poginula je jedna osoba.
Izvor: vesti-online.com
Tweet
Pogledaj vesti o: Autoput,   Zaječar,   Apatin

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.