NOVI DETALJI STRAVIČNE SAOBRAĆAJKE U HRVATSKOJ: Među 10 poginulih i suvozač, sedmoro tokom noći operisano

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jul.2021, 10:39

NOVI DETALJI STRAVIČNE SAOBRAĆAJKE U HRVATSKOJ: Među 10 poginulih i suvozač, sedmoro tokom noći operisano

Ukupno 44 primilo lekarsku pomoć, dvoje na intezivnoj nezi

U saobraćajnoj nesreći koja se juče dogodila na autoputu kod Slavonskog Broda smrtno je stradalo 10 osoba, hitna pomoć zbrinula je 44 osobe, 15 je teško stradalih, a među njima je i jedna devojčica. U autobusu kosovskih registarskih oznaka bilo je 69 osoba, među kojima dva vozača.

Hitna pomoć zbrinula je 42 povređene osobe u slavonsko-brodskoj bolnici, a dve u novogradiškoj. Muškarac koji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je u novogradišku bolnicu bio smešten s povredom kičme prevezen je na dalje lečenje u Zagreb, prenosi Index.

Prema dosadašnjim informacijama, dve osobe su u jedinici intenzivnog lečenja i životno su ugrožene. Tokom današnjeg dana trebalo bi da budu prevezene za Zagreb.

Vidio sam ozlijeđene, umrle, vidio sam svašta, bez ruke, svašta sam vidio, ispričao je za HRT Ramo Gashi, jedan od putnika autobusa https://t.co/Is8zgNjhqc #crnakronika pic.twitter.com/rXQM3RcLgv

— HRT vijesti (@hrtvijesti) July 25, 2021

Neki od lakše povređenih danas će biti otpušteni iz bolnice.

Noć je protekla relativno mirno, nije bilo pogoršanja stanja, rekao je direktor Opšte bolnice Slavonski brod Josip Samardžić.

- Od 42 primljena i dalje imamo dva na intenzivnoj. Juče je obavljeno ukupno sedam operativnih zahvata. Pacijenti se i dalje nadgledaju. Deo pacijenata će tokom prepodneva biti otpušten - dodao je.

Istakao je da su pacijenti prošli stanje šoka.

- Psihološka pomoć i dalje je prisutna - naveo je Samardžić.

Jedan od poginulih u nesreći je jedan od dvojice vozača busa kosovskih tablica, koji u trenutku sletanja autobusa sa puta nije bio za volanom, nego na mestu suvozača.

Vozač koji je bio za volanom u trenutku nesreće policiji je rekao da je na trenutak zaspao.
Pogledaj vesti o: Autoput,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Srpska lista upitila saučešće porodicama poginulih u Hrvatskoj

Izvor: RTS, 26.Jul.2021

Srpska lista uputila je saučešće porodicama poginulih u jučerašnjoj saobraćajnoj nesreći kod Slavonskog Broda, kao i želju za brzim ozdravljenjem povređenih. . "Srpska lista u ime srpskog naroda izražava najdublje saučešće porodicama poginulih u saobraćajnoj...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.