NISAM JA TU NIŠTA KRIV: Podignuta optužnica protiv Zorana Drobnjaka zbog nesreće na putu Ub-Lajkovac

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Maj.2021, 11:50

"NISAM JA TU NIŠTA KRIV": Podignuta optužnica protiv Zorana Drobnjaka zbog nesreće na putu Ub-Lajkovac

Nakon pokretanja optužnice, Drobnjak je kratko prokomentarisao pomenuti slučaj.

Više javno tužilaštvo u Valjevu je podnelo optužnicu protiv Zorana Stojisavljevića i Zorana Drobnjaka, kao i Javnog preduzeća "Putevi Srbije", zbog saobraćajne nesreće novembra 2017. godine na putu Ub - Lajkovac u kojoj su dve osobe poginule, a jedna povređena.

Podsetimo, nesreća se dogodila 12. novembra 2017. godine na neotvorenom delu autoputa Ub – Lajkovac, u Stublenici. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Jedna osoba je poginula na licu mesta, a druga je podlegla povredama u valjevskoj bolnici, prenose meidji.

Kako se navodi u optužnici, vozač "mercedesa" se tada kretao iz pravca Valjeva ka Beogradu i kad je došao do mesta Nepričava skrenuo na trasu auto-puta u izgradnji, prošao pored betonskih prepreka od kojih je jedna bila pomerena i omogućavala prolaz desnom stranom asfaltirane saobraćajne trake, da bi potom u mestu Stublenica udario u neosvetljenu betonsku barijeru nakon čega je sleteo sa auto-puta u izgradnji.

Tužilaštvo navodi da su nakon sprovedene istrage protiv izvršnog direktora Sektora za održavanje puteva prvog i drugog reda u JP "Putevi Srbije" Zorana Stojisavljevića, generalnog direktora Zorana Drobnjaka i JP "Putevi Srbije" prikupljeni dokazi koji "potkrepljuju opravdanu sumnju da su izvršili krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz čl. 297. st. 2 KZ u vezi krivičnog dela nesavesno vršenje nadzora nad javnim saobraćajem iz čl. 295. st. 1 KZ".

Takođe se navodi da su Stojisavljević i Drobnjak nesavesnim vršenjem dužnosti – nepreduzimanjem mera za obezbeđenje deonice budućeg autoputa i nepreduzimanjem mera nadzora i kontrole rada – ostvarili korist za JP "Putevi Srbije" u iznosu od 8.948.102,40 dinara.

- O kakvom optužnici pričate? Zovete me kada je ovo u pitanju, a ne pirate šta se radi po celoj Srbiji. Naravno, ja tu ništa nisam kriv. Za sva pitanje pošaljite mi poruku - rekao je Drobnjak i dodao:

- Niko mi nije rekao za optužnicu, eto vi ste saznali pre mene - kratko je rekao Drobnjak za Nova.rs.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Drobnjak za Nova.rs nakon optužnice: Nisam kriv

Izvor: N1 televizija, 22.Maj.2021

Nakon što je pokrenuta optužnica protiv Zorana Drobnjaka, on je za portal Nova.rs rekao da ne zna o čemu se radi.

Nastavak na N1 televizija...

Optužnica za odgovornost putara: Za struku istorijska, Drobnjak „ne zna ništa“

Izvor: N1 televizija, 22.Maj.2021

Kako N1 saznaje, protiv dva najvažnija funkcionera Javnog preduzeća "Putevi Srbije" - v.d. direktora Zorana Drobnjaka i izvršnog direktora održavanja puteva - Zorana Stojisavljevića, podignuta je optužnica u Višem javnom tužilaštvu u Valjevu. Optužnicu na trinaest strana Tužilaštvo je podiglo...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.