Ovo se zove propast: Teslin ambis, Mask puši marihuanu, Morton otišao

Izvor: B92, 07.Sep.2018, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo se zove propast: Teslin ambis, Mask puši marihuanu, Morton otišao

Glavni direktor računovodstva u kompaniji “Tesla”, Dejv Morton, koji se pre samo mesec dana pridružio ovom proizvođaču električnih automobila, dao je otkaz.

Posle toga su akcije kompanije krenule nizbrdo, izveštava Rojters.

Istovremeno, agencija AP javlja da su akcije "Tesle" pale za preko 9 odsto nakon što se na Jutjubu pojavio intervju generalnog direktora kompanije, Ilona Maska, tokom kojeg puši marihuanu i pije viski.

Morton je kao razlog naveo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osećaj nelagodnosti zbog nivoa pažnje koju kompanija privlači u javnosti i tempa rada, navodi Rojters.

"Želim da budem jasan da snažno verujem u ‘Teslu’, njegovu misiju i njegove buduće izglede i nisam u konfliktu sa ‘Teslinim’ rukovodstvom ili njihovim finansijskim izveštavanjem", navela je kompanija Mortonove reči iz dopisa o otkazu.

Prema Rojtersu, akcije “Tesle” su nakon ove vesti pale za više od 5 procenata.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.