Zakerberg ima plan da potuče Apple: Da li će mu uspeti?

Izvor: B92, 23.Sep.2020, 18:18

Zakerberg ima plan da potuče Apple: Da li će mu uspeti?

U jednom nedavnom intervjuu, Mark Zakerberg je govorio o budućnosti virtuelne i proširene stvarnosti. On je otkrio dve svoje vizije, odnosno dva projekta na kojima Facebook trenutno radi i u koje ulaže, razvijajući Oculus.

Iz njegovog intervjua jasno je, mada nije eksplicitno spomenuto, da Apple smatra glavnim rivalom u trci na ovom još uvek ne potpuno istraženom polju tehnologije. Razlog za to je prost - Apple takođe radi na svojoj verziji naočara sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << proširenom stvarnošću, koje bi se bežično povezivale sa iPhone uređajem.

Zakerberg kaže da su pametni telefoni neverovatni, ali da odvlače korisnike od sveta oko njih.

"Imate taj neverovatni mali računar u svom džepu, ali to nije sve. Moblni telefon vas odvlači od sveta oko vas, odvlači vam pažnju i sve to postiže sa relativno malim ekranom", kaže Zakerberg.

Govoreći o platformama sledeće generacije, Zakerberg smatra da one moraju da ponude osećaj da korisnik nije odvojen od sveta oko sebe, prenosi BGR.

"Osnova virtuelne i proširene stvarnosti jeste to da vam je potrebna tehnologija koja pruža osećaj prisutnosti, osećaj da ste zapravo tamo sa drugom osobom, uključujući i sva čula koja normalno dolaze s tim", pojasnio je.

Kad razmišlja o naočarima koje projektuju proširenu stvarnost, Zakerberg vidi "lepe naočaee normalnog oblika, ništa previše debelo". Kaže da bi baterija na tim uređajima trajala čitav dan, kao i da bi mogli da projektuju holograme.

"Jednom kad budemo imali naočare sa proširenom stvarnošću, više nam neće biti potrebni drugi ekrani. Stvari poput TV-a i tableta mogu biti digitalni hologrami", pojasnio je Zakerberg, pazeći da ne spomene direktno pametne telefone.

Vrlo je jasno istakao i da već godinama preferira Samsungove uređaje, kao i to je da savetovao menadžerima u kompaniji Facebook da koriste Androide, a ne iPhone.

Pohvalio je i Spotify, koji već godinama kritikuje Apple, a nedavno je to ponovo učinio.
Pogledaj vesti o: Apple

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.