TRAŽILI SU MILIJARDU DOLARA! Apple i Samsung okončali sedmogodišnji spor

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jun.2018, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAŽILI SU MILIJARDU DOLARA! Apple i Samsung okončali sedmogodišnji spor

Borba Titana.

Američki Apple i južnokorejski Samsung nagodbom su okončali sedmogodišnju bitku vezanu za dizajn pametnih telefona, koja je na kraju stigla do Vrhovnog suda SAD.

Ljuti rivali su poslali u sredu obaveštenje sudiji američkog Okružnog suda Lusi Koh o tome da su postigli nagodbu. Uslovi nagodbe nisu otkriveni, prenosi agencija AP.

Dva svetska tehnološka giganta došla su >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << do rešenja spora mesec dana nakon što je porota zaključila da Samsung duguje Appleu 539 miliona dolara zbog kopiranja izvesnih inovacija na iPhoneu i njihove primene na određenim Samsungovim konkurentnim proizvodima.

Presuda je doneta nakon što je Vrhovni sud Sjedinjenih Američkih Država objavio 2016. godine odluku o tome da deo ranije odštete dodeljene Appleu treba da bude preispitan.

Apple je tražio više od milijardu dolara na poslednjem suđenju, dok je Samsung tvrdio da treba da plati samo 28 miliona dolara.
Pogledaj vesti o: Apple

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.