Zastoj u disanju uzrok smrti osnivača Epla

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Okt.2011, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zastoj u disanju uzrok smrti osnivača "Epla"

SAN FRANCISKO -

Suosnivač kompanije "Epl" Stiv Džobs preminuo je usled zastoja u disanju, izazvanog tumorom pankreasa od koga se poslednjih nekoliko godina lečio, navedeno je u smrtovnici koju je objavio Zavod za javno zdravlje okruga Santa Klara.

U dokumentu stoji da je neposredan uzrok smrti zastoj u disanju, koji je nastao usled širenja tumora pankreasa, prenela je agencija Rojters, podsećajući da autopsija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tela nije obavljena.

Džobs je preminuo 5. oktobra u 56. godini u svom domu u gradu Palo Alto, u Kaliforniji, navedeno je u smrtovnici.

Osnivač "Epla" je u avgustu podneo ostavku na mesto generalnog direktora kompanije, navodeći tom prilikom da više nije u stanju da ispunjava obaveze koje nosi ta funkcija.

Bio je jedan od najinventivnijih ljudi na svetu koji je svojim izumima, počev od ličnog računara do ajpoda i ajfona, ostavio neizbrisiv trag u svetu računarskih tehnologija.

Njegovo bogatstvo procenjuje se na 8,3 milijardi dolara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stiv Džobs preminuo usled zastoja u disanju

Izvor: Mondo, 11.Okt.2011

Osnivač kompanije Apple Stiv Džobs preminuo je usled zastoja u disanju koji je izazvan tumorom pankreasa, navedeno je u smrtovnici koju je objavio Zavod za javno zdravlje okruga Santa Klara.

Nastavak na Mondo...

Zastoj u disanju uzrok smrti Džobsa

Izvor: B92, 11.Okt.2011

Suosnivač kompanije "Epl" (Apple) Stiv Džobs preminuo je usled zastoja u disanju koji je izazvan tumorom pankreasa od koga se poslednjih nekoliko godina lečio, navedeno je u smrtovnici koju je objavio Zavod za javno zdravlje okruga Santa Klara...U dokumentu stoji da je neposredan uzrok smrti zastoj...

Nastavak na B92...

Apple održava komemoraciju Stivu Džobsu

Izvor: Mikro - PC World, 11.Okt.2011

Apple je saopštio da će 19. oktobra održati komemorativni skup, posvećen nedavno preminulom Stivu Džobsu, suosnivaču i dugogodišnjem izvršnom direktoru kompanije. Komemoracija će biti održana u sedištu kompanije u kalifornijskom gradu Kupertino. Tokom proteklog vikenda, zvaničnici kalifornijskog...

Nastavak na Mikro - PC World...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.