Skrivena opcija iOS 11 koja vam može spasiti život

Izvor: NovaEnergija.net, 23.Sep.2017, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skrivena opcija iOS 11 koja vam može spasiti život

Apple je prvi put u sklopu iOS 11 predstavio driving mode za iPhone. Ova opcija sprečava vlasnika telefona da prima poruke i pozive dok vozi, a ujedno i obaveštava onog koji kontakira broj.
Opcija se zove “Do Not Disturb While Driving“ i sastavni je deo iOS 11. Saobraćajna policija širom sveta pozdravila je ovaj dodatak u nadi da će pomoći da se spreče saobraćajne nesreće čiji su uzrok >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << upravo mobilni telefoni.
Ipak, nije se svima dopala ova opcija. Neki od korisnika su se požalili da se njihov telefon zbunio i aktivirao feature čak i kada nisu vozili.
“U vozu sam, iPhone misli da vozim, pa mi je isključio pozive i poruke“, rekao je jedan komentator dok drugi kaže da mu se opcija aktivirala dok je vozio bicikl.
Kako iPhone prepoznaje da vozite?
Najbolja indikacija da je neko u svom automobilu je ako je njihov telefon povezan za Bluetooth mrežom u automobilu. Ali, pošto gotovo svi imaju Bluetooth u vozilima, Apple koristi druge znakove.
Driving mode koristi bezbroj signala, kao što je iPhone-ov akcelerometar, ali i GPS kako bi saznao da li vi zaista vozite. Ipak, moguće je da u ranim fazama iPhone još uvek meša javni prevoz sa ličnim prevozom, ali dodatak će postajati sve precizniji nakon što Apple bude skupio više podataka o korišćenju.
Šta se dešava kada je opcija aktivirana?
iOS 11 Driving mode može detektovati kada su vlasnici iPhone-a u toku vožnje i utišati notifikacije tako da im ne smetaju. Takođe, malo će i zatamneti ekran i otežati otključavanje uređaja.
Korisnici takođe mogu podesiti automatski odgovor na iMessage svojim kontaktima, a opcija takođe sprečava druge da ih zovu, ali prima i uzbunu ako neko pokuša više puta u roku od tri minuta. Pozivi su mogući jedino preko Bluetooth sistema. Siri radi u ovom režimu, ali samo ako je verbalna komunikacija u pitanju.
Izvor: B92
Foto: Pixabay

Pogledaj vesti o: Apple

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.