Rita Ora i koleginice slede ideju Dua Lipe o Velikoj Albaniji: Apple, ovo je sramota

Izvor: B92, 21.Jul.2020, 10:24

Rita Ora i koleginice slede ideju Dua Lipe o "Velikoj Albaniji": "Apple, ovo je sramota"

Ne stišava se bura koju je pokrenula britanska pevačica albanskog porekla, Dua Lipa, kada je od kompanije Apple zatražila da na svoju mapu uvrsti južnu pokrajinu Srbije, Kosovo, kao nezavisnu državu.

Dua Lipa, za koju se može reći da je jedna od najpopularnijih pop pevačica na svetu trenutno, objavila je pre nekoliko dana na Tviteru i Instagramu fotografiju na kojoj se promoviše politička ideja "Velike >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Albanije", koja bi obuhvatala delove današnje Srbije, Grčke, Severne Makedonije i Crne Gore.

Ovo je pokrenulo reakcije brojnih javnih ličnosti, među kojima je i britanski novinar Sem Strit, koji je prokomentarisao kako Dua Lipa "naziva ove nacije migrantima ili kolonistima, što je prilično ironično za Albanku rođenu u Vestminsteru".

Međutim, izgleda da je objava pevačice podstakla i neke njene koleginice.

Tako je, na primer, Rita Ora, koja ima 6.7 miliona pratilaca na Tviteru, objavila fotografiju na kojoj piše "Stavite Kosovo na mapu".

Označila je, pritom, kompaniju Apple, ali i sve popularne pevačice albanskog porekla: Bebe Redžu, Avu Maks, Dafinu Zećiri, Eru Ištrefi i Dua Lipu.

Ona je u opisu stavila i kako je za širenje "Ljubavi, mira i jedinstva", a Ava Maks je retvitovala ovu objavu.

Još oštrija bila je Dafina Zećiri, poznatija u svetu muzike samo kao Dafina.

"Apple, mi čekamo... ovo je sramota! Naročito jer je u pitanju američka kompanija, a SAD su priznale nezavisnost Kosova 17. februara 2008. godine. Zašto još uvek nismo na mapi", napisala je Dafina.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PROVOKACIJE SE NASTAVLJAJU Posle Dua Lipe i Rita Ora o NEZAVISNOSTI KOSOVA, njena objava podigla prašinu

Izvor: Blic, 21.Jul.2020

Nakon što je popularna pevačica Dua Lipa prethodnih dana objavljivala fotografije koje propagiraju nezavisno Kosovo i Veliku Albaniju, u tome joj se pridružila i njena koleginica Rita Ora koja je rođena u Prištini.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.