RUSKA FEDERALNA SLUŽBA BEZBEDNOSTI UDARILA NA KOMPANIJU APPLE U jeku još jedna špijunska afera, sve zbog ajfon telefona?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jun.2023, 07:07

RUSKA FEDERALNA SLUŽBA BEZBEDNOSTI UDARILA NA KOMPANIJU "APPLE" U jeku još jedna špijunska afera, sve zbog ajfon telefona?!

Najpre se oglasila ruska kompanija Kasperski

Kompanija "Epl" demantovala je saopštenje ruske Federalne službe bezbednosti da su ajfon uređaji korišćeni za špijuniranje ruskih korisnika u interesu američkih obaveštajnih agencija.

- Kompanija nikada nije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sarađivala ni sa jednom vladom da bi instalirala softverske zamke u bilo koji "Epl" proizvod i nikada to neće učiniti - navodi se u saopštenju kompanije, prenosi Rojters.

Ruska kompanija Kasperski saopštila je da je određeni broj ajfona zaposlenih u toj firmi hakovan pomoću sofisticiranog malvera.

Kako se navodi, špijunski softver je prenosio privatne informacije na udaljene servere, uključujući audio zapise, fotografije, geolokaciju i podatke o nizu drugih aktivnosti vlasnika hakovanog uređaja.

Saopštenje je objavljeno istog dana kada je ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila da je otkrila operaciju američke obaveštajne službe koja je sprovodena putem virusnog programa na mobilnim uređajima kompanije "Epl", prenosi Rojters.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Medvedev je siguran da proizvođači pametnih telefona sarađuju sa tajnim službama

Izvor: Vostok.rs, 02.Jun.2023

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev savetovao je vlasnike pametnih telefona da ne veruju da njihovi proizvođači mogu priuštiti da odbiju saradnju sa tajnim službama svojih zemalja.. U četvrtak je ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila da je, zajedno...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.