Polovina prodatih telefona su Apple i Samsung

Izvor: ITsvet.com, 16.Feb.2013, 07:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Polovina prodatih telefona su Apple i Samsung

Ukupna prodaja mobilnih telefona u toku protekle godine iznosila je 1.75 milijardi jedinica, što je za 1.7 odsto manje u odnosu na prodaju koja je zabeležena 2011. godine, navodi se u saopštenju firme Gartner. Smart telefoni i dalje su prvi na listi najprodavanijih uređaja, dok je u toku četvrtog kvartala prošle godine zabeležena rekordna prodaja smart telefona od 207.7 miliona jedinica, što je za 38.3% više u odnosu na isti period prošle godine. U toku četvrtog kvartala 2012. Apple i Samsung zajedno su povećali tržišni udeo smart telefona na 52%, dok je Samsung završio na prvom mestu. Drugo je pripalo kompaniji Apple a treće mesto je zauzeo Huawei.
Pogledaj vesti o: Apple

Nastavak na ITsvet.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

iPad pod udarom 7“ tableta

Izvor: ITsvet.com, 16.Feb.2013

Udeo na tržištu Apple iPad modela nastaviće da se smanjuje u korist manjih tableta, procenjuje analitičar kompanije Citi Glen Yeung. Prema očekivanjima, manji iPad Mini je već uspeo da značajno umanji prodaju većeg uređaja. Nakon što je iPad Mini pušten u prodaju prodaja iPad-a je pala za...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.