Novo sedište kompanije “Apple”

Izvor: DIA.rs, 14.Avg.2011, 09:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo sedište kompanije “Apple”

Vlasti američkog grada Kupertino, gde se nalaze sedišta najpoznatijih svetskih IT korporacija, pružili su na javni uvid zahtev kompanije Apple za izgradnju novog sedišta. Reč je o izuzetno ambicioznoj arhitektonskoj intervenciji, za koju je zadužen dobro poznat arhitektonski studio “Foster + Partners”

Iako se vest o planovima za izgradnju ovog objekta pojavila u javnosti još u junu, tek su pre >> Pročitaj celu vest na sajtu DIA.rs << par dana objavljeni detaljni planovi, kao i konačan izgled objekta. 
Veoma kompleksan program je oblikovan unutar objekta cirkularnog izgleda, koji pomalo podseća na svemirski brod. Projekat uključuje radne prostorije i istraživački centar koji će se prostirati na oko 300,000 kvadratnih metara, amfiteatar sa 1,000 mesta za sedenje, restoran, fitnes centar i centralni park. Inače, projekat je urađen sa velikim senzibilitetom prema prirodnoj okolini, te nastoji zapravo najmanje duplirati postojeći broj stabala na parceli.


Detaljne planove možete pregledati prateći sledeće linkove: Uvodne analize, Situacioni plan i uređenje pejzaža, Osnove objekta i na kraju, Finalni renderinzi.
Prema zvaničnom saopštenju, Apple se planira useliti u ovaj objekat krajem 2015. godine.
Ocenite članak Ocenite članak: Note: There is a rating embedded within this post, please visit this post to rate it.

(C) DIA.RS Veb sajt www.dia.rs zadržava pravo na objavljeni tekst, koji se ne sme kopirati bez saglasnosti autora. Objavljene slike pripadaju njihovim autorima ili pomenutim arhitektonskim studijima i nisu u vlasništvu sajta www.dia.rs.

www.dia.rs

Nastavak na DIA.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kao svemirski brod: Nova zgrada Epla, najvrednije kompanije na svetu

Izvor: Blic, 14.Avg.2011

Vlasti kalifornijskog gradića Kupertina objavile su najnovije nacrte projekta sedišta kompanije Epl, najvrednije firme na svetu, koje bi trebalo da bude sagrađeno do 2015. godine...Vlasti Kupertina kažu da pre odobrenja projekta moraju da razmotre ekološki uticaj koji će imati "Epl kampus 2", kako...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DIA.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DIA.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.