Noviteti iz MacBook Pro linije

Izvor: B92, 24.Feb.2011, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Noviteti iz MacBook Pro linije

Apple je predstavio nove verzije svojih laptopova MacBook Pro namenjenim najzahtevnijim korisnicima i profesionalcima. Među najzanimljivijim novostima su podrška za Intelove tehnologije Thunderbolt i Sandy Bridge, nove HD kamere i prelazak na AMD-ovu grafiku.

Nove verzije MacBooka Pro zapravo su samo nadogradnje postojećih, sa bržim procesorima i memorijom (zahvaljujući Intelovoj arhitekturi Sandy Bridge) i gotovo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << potpuno istim izgledom.

No, Apple je ipak ubacio par zanimljivih novosti. Kao prvo, tu je tehnologija Thunderbolt, koja u jednom portu može služiti za spajanje monitora i sličnih uređaja za prikaz slike ili za brz prenos podataka (do 10 Gbps).

Zatim su tu i nove HD kamere koje omogućuju video pozive u rezoluciji 720p, a zanimljivo je i da je (na jačim, 15 i 17-inčnim modelima) Apple zamenio Nvidijinu grafiku AMD-ovim grafičkim čipom Radeon.

13-inčni MacBook Pro kreće sa cenom od 1199 američkih dolara, a za to ćete dobiti Intelov Core i5 dvojezgarni procesor radnog takta 2.3 GHz, hard disk kapaciteta 320 GB i Intelovo grafičko rešenje HD Graphics 3000.

15-inčni model možete dobiti već za 1799 dolara, što će vam doneti četvorojezgarni procesor Intel Core i7 radnog takta 2 GHz, hard disk kapaciteta 500 GB i grafičko rešenje AMD Radeon HD 6490M.

Na kraju, 17-inčni MacBook Pro košta 2499 dolara, a pokreće ga Intelov četvorojezgarni procesor Core i7 radnog takta 2.2 GHz, AMD-ova grafička kartica Radeon HD 6750M, dok je hard disk kapaciteta 750 GB.

Izvor: T-Portal

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Apple predstavio novi MacBook Pro

Izvor: NC magazin, 24.Feb.2011

..Apple je danas predstavio novu MacBook Pro familiju laptop računara sa novom generacijom procesora i grafike, Thunderbolt I/O tehnologijom, kao i sa novom FaceTime HD kamerom. ..“Novi MacBook Pro donosi novu generaciju dvojezgarnih i četvorojezgarnih procesora, grafiku visokih performansi, Thunderbolt...

Nastavak na NC magazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.