Novi proizvod Epla: Mek buk pro sa kristalnom slikom na testu “Blica”

Izvor: Blic, 30.Mar.2013, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi proizvod Epla: Mek buk pro sa kristalnom slikom na testu “Blica”

Nakon velikog uspeha petnaestoinčnih MekBuk Pro računara sa Retina ekranom kompanija Epl (Apple) nedavno je predstavila i trinaestoinčne modele koje krasi besprekorna izrada, vrhunske radne karakteristike i zavidan nivo komfora tokom upotrebe.

Od bitnih zajedničkih karakteristika trinaestoinčnih MekBuk Pro računara sa Retina ekranom posebno se izdvajaju vrhunska >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izrada od jednog komada aluminijuma i odlični Retina displeji maksimalne radne rezolucije 2560x1600 piksela.

Računar nudi kristalno jasnu sliku, prirodnih boja i neverovatne detaljnosti, zbog čega važi za jedan od najboljih kada je prikaz multimedijalnih i HD sadržaja upitanju.

Odlične tastature sa LED pozadinskim osvetljenjem i vrhunski Multi-Touch trackpads - “multitač trakpedovi”, kao i dobra žična i bežična konektivnost još neke su od važnih zajedničkih karakteristika trinaestoinčnih MekBuk Pro računara sa Retina ekranom. Ipak, ono što ih čini “moćnim” je izbor hardvera koji je i u ovom slučaju na najvišem mogućem nivou.

Osnovni model Epl isporučuje sa dvojezgarnim Core i5 procesorom na radnom taktu od 2.5GHz, dok napredniji koristi za 100MHz brži proceosr (2.6GHz).

Oba poseduju 8GB radne memorije i Intelovu HD 4000 grafiku sa kojom možete uživati u najnovijim multimedijalnim sadržajima i filmovima visoke definicije.

Suštinka razlika između njih krije se u količini raspoloživog skladišnog prostora – bazni model raspolaže sa 128GB, dok napredniji računar ima 256GB skladišnog prostora.

Tokom druženja pokazali su se kao veoma moćne mašine sposobne da odgovore na sve zahteve koji se postave ispred njih.

Elegantni su, lagani i veoma komforni za rad. Ipak, ono što im nedostaje je prisustvo diskretnog grafičkog akceleratora koji smo imali prilike da vidimo na petnaestoinčnim rešenjima.

Cena je previsoka za naš životni standard, zbog čega će ostati rezervisani samo za korisnike sa dubljim džepovima.

Slika bolja nego na HD TV

Novi MacBook Pro Retina računari poseduju više od četiri miliona piksela u svom trinaestoinčnom Retina ekranu, skoro pa duplo više piksela nego HD televizori. Sa 227 piksela po inču, gustina Retina ekrana je toliko velika da ljudsko oko ne može razaznati individualne piksele sa normalne razdaljine tako da slika izgleda oštro, a tekst kao na odštampanoj strani. Sa četiri puta više piksela u odnosu na prethodnu generaciju trinaestoinčnih MacBook Pro računara, sada možete gledati i obrađivati video u 1080p rezoluciji koja je tačna u piksel i uvideti novi nivo detalja kada su fotografije visoke rezolucije u pitanju.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Novi proizvod Epla: Mek buk pro sa kristalnom slikom na testu “Blica”

Izvor: Dzungla.org, 30.Mar.2013

Nakon velikog uspeha petnaestoinčnih MekBuk Pro računara sa Retina ekranom kompanija Epl (Apple) nedavno je predstavila i trinaestoinčne modele koje krasi besprekorna izrada, vrhunske radne karakteristike i zavidan nivo komfora tokom upotrebe.... Opširnije na Blic online

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.