Nismo shvatili: Apple se uopšte nije „ispalio“!

Izvor: Mondo, 14.Sep.2017, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nismo shvatili: Apple se uopšte nije „ispalio“!

FaceID nije pogrešio kad na sceni nije hteo da otključa iPhone X, tvrdi kompanija.

Odmah nakon premijere iPhone X smartfona, svet je na YouTube mreži počeo da se zabavlja snimkom u kojem se vidi da Face ID nije hteo da se otključa kad je Fil Šiler, direktor jednog od Apple sektora, pokušao da demonstrira upravo tu funkciju.

Opšta sprdnja na iPhone X i Apple >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << račun

Jedni su tvrdili da se to desilo zato što je softver nezavršen, drugi zato što je FaceID nepouzdan, ali je istina sasvim drugačija.

Yahoo News kontaktirao je Apple u vezi sa ovim događajem i odgovor kompanije Apple je potpuno neočekivan. „Tokom premijere iPhone X je koristilo više osoba, svaki put pokušavajući da otkrije lice drugog korisnika. Nakon što je određeni broj puta pokušao da otkrije lice vlasnika i nije u tome uspeo, telefon je uradio baš ono što je trebalo da uradi - da zatraži lozinku za otključavanje“, objasnio je predstavnik Apple kompanije za medije.

Da li je moguće da Apple ovo radi?!

Ipak, i pored ovog prilično jasnog i logičnog objašnjenja, PhoneArena smatra da je zanimljivo to što u dokumentaciji piše da se telefon zaključava već posle dva pogrešna „očitavanja“ lica, dok je na sceni izbrojano pet mogućih otključavanja.

Šta vi mislite o svemu ovome?

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.



Izvor: Stradivarius.
Pogledaj vesti o: iPhone

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.