Mountain Lion štetan za OS X izdanja

Izvor: ITsvet.com, 07.Jan.2013, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mountain Lion štetan za OS X izdanja

Pet meseci nakon što je objavljen, Apple Mountain Lion postao je najčešće korišćena verzija OS X sistema, navodi se u saopštenju Net Applications firme. OS X 10.8, poznatiji kao Mountain Lion, obuhvata 32%, što je gotovo trećina, svih Mac računara koji su registrovani tokom decembra prošle godine. To je povećanje od gotovo 3% u odnosu na novembar, kada je Mountain Lion bio prisutan na nešto više od 29% svih Mac računara. Veći deo tržišnog udela koji poseduje Mountain Lion obezbeđen je na uštrb OS X 10.7, Lion sistema, čiji je tržišni udeo na svim Mac uređajima opao sa 30% na 28%.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Windows 8 povećao tržišni udeo

Izvor: ITsvet.com, 08.Jan.2013, 12:10

Uprkos podeljenim reakcijama kada je predstavljen krajem oktobra, Windows 8 je nastavio sa beleženjem rasta tržišnog udela do kraja decembra prošle godine. Najnovije informacije objavljene od strane Net Applications firme koja je pokazala da je Windows 8 operativni sistem zabeležio skok od 1.06%...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.