IE završio godinu u vođstvu

Izvor: ITsvet.com, 07.Jan.2013, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IE završio godinu u vođstvu

Internet Explorer je završio 2012. godinu sa najvišim udelom na tržištu od avgusta 2011. godine. Uprkos bliskom praćenju, Firefox je zadržao vođstvo u odnosu na Chrome, zadržavajući drugo mesto cele godine. Poslednjeg meseca prošle godine, udeo IE je bio gotovo nepromenjen, odnosno porastao je 0.01% na 54.77%. Sa druge stane udeo Firefoxa je opao za 0.62% a 19.82%, pri čemu je udeo pao ispod 20% po drugi put za poslednja tri meseca. Chrome je ostvario povećanje od 0.8% i nalazi se na 18.4%, što je prvo povećanje udela od avgusta. Pozicija Microsoftovog pretraživača je počela da se popravlja od pojave Windowsa 7 i Internet Explorera 9.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Mountain Lion štetan za OS X izdanja

Izvor: ITsvet.com, 07.Jan.2013

Pet meseci nakon što je objavljen, Apple Mountain Lion postao je najčešće korišćena verzija OS X sistema, navodi se u saopštenju Net Applications firme. OS X 10.8, poznatiji kao Mountain Lion, obuhvata 32%, što je gotovo trećina, svih Mac računara koji su registrovani tokom decembra prošle...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.