Koronavirus mogao bi umanjiti proizvodnju iPhonea u Kini

Izvor: SEEbiz.eu, 28.Jan.2020, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koronavirus mogao bi umanjiti proizvodnju iPhonea u Kini

CUPERTINO - Plan američke kompanije Apple da poveća proizvodnju iPhone za 10 posto u prvoj polovini ove godine mogao bi propasti zbog epidemije koronavirusa u Kini, izvijestio je u utorak japanski poslovni list Nikkei Asian Review.

Kompanija traži od dobavljača, od kojih mnogi imaju tvornice u Kini, da u prvoj polovini 2020. godine proizvedu do 80 milijuna iPhonea, izvijestio je Nikkei, pozivajući se na izvore upoznate s planovima kompanije.

Prošlog >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << listopada Nikkei je izvijestio da je Apple od svojih dobavljača zatražio da proizvedu dodatnih osam milijuna iPhonea 11, oko 10 posto više no što su do tada planirali, signalizirajući time da potražnja za novim modelima raste.

Prema danas objavljenom izvješću, masovna proizvodnja trebala bi početi u trećem tjednu veljače, a epidemija virusa u Kini znači da bi njezin početak mogao biti odgođen, napominje Nikkei.

U Kini je do sada epidemija koronavirusa odnijela više od 100 ljudskih života, a zaraženo je preko 4.500 ljudi. Posljedice se osjećaju i na globalnim tržištima, napominje Reuters.

Apple je dobio narudžbe za nekih 65 milijuna starijih modela iPhonea i do 15 milijuna novih jeftinijih modela koje planira plasirati na tržište u ožujku, pojašnjava list.

Apple je u fiskalnoj 2019. godini prodao mobitele u vrijednosti većoj od 142 milijarde dolara a u međuvremenu su kupcima predstavili i jeftinije modele kako bi privukli one nešto plićeg džepa.

U Appleu nisu odgovorili na zahtjev Reutersa da komentiraju Nikkeijevo izvješće.

Proizvođač iPhonea trebao bi nakon današnjeg zatvaranja tržišta objaviti poslovne rezultate u prvom fiskalnom tromjesečju.
Pogledaj vesti o: iPhone,   Japan

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.