Kompanija Epl postala najvrednija u istoriji

Izvor: NaDlanu.com, 21.Avg.2012, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kompanija Epl postala najvrednija u istoriji

Američka kompanija Epl (Apple Inc.) dostigla je u ponedeljak vrednost od 623 milijarde dolara, čime je postala najvrednija kompanija u istoriji berze.

Epl je tako prestigao raniji rekord konkurentskog Majkrosofta (Microsoft Corp.) iz decembra 1999. godine, koji je tada vredeo 620 milijardi dolara kada se uzme u obzir inflacija.IT gigant Epl sada vredi za 53 odsto više nego sledeća kompanija na listi najvrednijih na berzi, multinacionalna naftna kompanija Ekson mobajl >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << (Exxon Mobil Corp).Akcije Epla su u ponedeljak dodatno skočile za 2,6 odsto, a glasine o skorom izlasku nove verzije ajfona (iPhone 5) i novog, po dimenzijama manjeg tablet računara ajpeda (iPad) od sadašnjeg, dodatno su uticale na rast vrednosti.Vrednost softverske kompanije Majkrosoft u ponedeljak je iznosila 257 milijardi dolara. NJUJORK, 20. avgusta 2012. (Beta-AP)
Pogledaj vesti o: Apple,   Nova godina

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.