IBM povukao reklame sa platforme X zbog veličanja nacista

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 17.Nov.2023, 17:16

IBM povukao reklame sa platforme X zbog veličanja nacista

Kompanija IBM je povukla sve oglase sa platforme X, u vlasništvu Elona Muska, nakon informacije da je ta društvena mreža objavila reklame tehnološke kompanije zajedno sa pronacističkim sadržajem.

Levičarska neprofitna organizacija Media Matters objavila je izveštaj u kojem se navodi da je pronašla reklame velikih brendova, uključujući IBM, Apple, Oracle i Comcastov Xfinity i Bravo, koji se prikazuju pored sadržaja koji „promoviše Adolfa Hitlera i njegovu nacističku >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << stranku“.

Na jednom snimku ta organizacija je prikazala oglas kompanije Oracle ispod objave sa fotografijom Hitlera i njegovim citatom o „istini“. Na drugom snimku ekrana prikazan je Xfinity oglas ispod posta koji veliča Treći Reich.

IBM ima nultu toleranciju prema govoru mržnje i diskriminaciji i odmah smo suspendovali svako oglašavanje na platformi X dok istražujemo ovu potpuno neprihvatljivu situaciju“, poručila je kompanija, a prenosi Financial Times.

Prema pisanju lista, Musk je ublažio politiku moderiranja i otpustio mnogo osoblja koje se bavi bezbednošću na platformi kada je prošle godine preuzeo Twitter za 44 milijarde dolara.

Mnogi brendovi povukli su svoje oglašavanje, a prihodi od reklama su pali za 50-ak posto, priznao je Musk letos.

Kako navodi Financial Times, ova vest će zakomplikovati napore izvršne direktorice platforme X, Linde Yaccarino da uveri kompanije kako je platforma sada bezbedna za njihove brendove.

Neke kompanije su takođe zabrinute zbog objava Muska, koji je pre nekoliko dana bio izložen kritikama nakon što je podržao antisemitsku teoriju.

Izvor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Apple

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.