Huawei očekuje prihode veće od španskog BDP-a

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 07.Jun.2016, 07:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Huawei očekuje prihode veće od španskog BDP-a

Huawei, jedan od najvećih svetskih proizvođača telekomunikacijske opreme, težiće da do 2020. ostvari do 150 milijardi dolara, što je više od BDP-a zemalja kao što su Španija i Južna Koreje, izjavio je osnivač i izvršni direktor kompanije Ren Zhengfei u ponedjeljak na Nacionalnoj konferenciji naučnih i tehnoloških inovacija

Kompanija je u prvom tromesečju ove godine prestigla Apple u prodaji pametnih telefona u Kini te je sada treći po redu svetskih proizvođač pametnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << uređaja.

Ren je izjavio da je Huawei već učinio veliki napredak razvoju tehnologije te je naglasio važnost inovacija u nadolazećim decenijama.

Dodao je da će sada, kada moraju da teže takvim smernicama, Huawei suočiti sa izazovima i održavanjem inovativnosti.

Prema njegovim rečima, kompanija trenutno ima više od 80 hiljada istraživača te već dugo troši više od 10 posto zarade na istraživanje i razvoj. Prošle je godine njihov budžet za istraživanje iznosio 9,2 milijarde dolara.

Telekomunikacijski i IT stručnjak Ma Jihua je izjavio da su postignuća Huawei-ja neodvojiva od nacionalne podrške za inovacije.

Kineski predsendik Xi Jiniping je svom govoru na konferenciji inovativnost opisao kao važnu snagu u razvoju te je naglasio ulogu naučnih istraživanja u privrednom rastu i društvenom razvoju, prenosi CRI.

Izvor: poslovni puls
Pogledaj vesti o: Apple

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.