Hongkong: Policija uhapsila pet novinara lista Epl dejli

Izvor: Danas, 17.Jun.2021, 08:12

Hongkong: Policija uhapsila pet novinara lista Epl dejli

Policija u Hongkongu je uhapsila danas pet novinara prodemokratskog lista Epl dejli (Apple Daily) među kojima i glavnog urednika Rajana Loua (Ryan Law) tokom pretresa prostorija, pozivajući se na Zakon o nacionalnoj bezbednosti.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policija u Hong Kongu uhapsila pet novinara prodemokratskog lista

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Jun.2021

Policija u Hong Kongu uhapsila je 17. juna pet novinara prodemokratskog lista Apple Daily među kojima i glavnog urednika Ryana Lawa tokom pretresa prostorija, pozivajući se na Zakon o nacionalnoj sigurnosti. Novinari su uhapšeni zbog postojanja "dogovora sa nekom stranom zemljom u cilju ugrožavanja...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

500 POLICAJACA U RACIJI Upad i hapšenje direktora poznatog lista: "Imali su tajni dogovor sa stranom zemljom"

Izvor: Blic, 17.Jun.2021

Policija u Hongkongu danas je uhapsila pet rukovodilaca lista Epl Dejli (Apple Daily) i prvi put je imala nalog za zaplenu novinarskog materijala, prema novom zakonu o nacionalnoj bezbednosti, koji je Peking doneo prošle godine.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.