Google plaća 20 milijardi Appleu da bi imao najbolju poziciju?

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 13.Okt.2023, 15:37

Google plaća 20 milijardi Appleu da bi imao najbolju poziciju?

Do sada nijedna strana nije otkrila o kom iznosu tačno je reč, a kompanija Bernstein, koja se bavi finansijskim savetovanjem pre dve goidne je sugerisala da bi to moglo da bude oko 10 milijardi dolara godišnje.

U novom izveštaju, međutim, Bernstein tvrdi da Google plaća kopmaniji Apple između 18 i 20 milijardi dolara.

U izveštaju koji je objavio „The Register“, Bernstein procenjuje potencijalne implikacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << tekućeg antimonopolskog suđenja koje SAD vode protiv kompanije Google.

Verujemo da postoji mogućnost da se donese presuda protiv Googla i da ga primoraju da raskine ugovor koji je potpisao sa kompnaijom Apple. Procenjujemo da je taj dogovor ‘vredan’ od 18 do 20 milijardi dolara godišnje„, dodaje Bernstein u izveštaju.

Izvor: B92

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

Google plaća 20 milijardi Appleu da bi imao najbolju poziciju

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 13.Okt.2023

Poznato je da Apple i Google imaju sporazum koji, u zamenu za veliku svotu novca, obezbeđuje da Google bude podrazumevani pretraživač na Apple uređajima. Do sada nijedna strana nije otkrila o kom iznosu tačno je reč, a kompanija Bernštajn, koja se bavi finansijskim savetovanjem pre dve goidne...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.