Epl uklanja igre koje imaju zastavu Konfederacije

Izvor: Svet, 26.Jun.2015, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Epl uklanja igre koje imaju zastavu Konfederacije

U svetlu nemilih događaja koji su se dogodili u crkvi u Čarlstonu 17. juna u Americi, kada je stradalo devetoro ljudi, sve više kompanija uklanja bilo kakve oblike prikazivanja zastave Konfederacije, to jest saveza američkih država (mahom južnih) koje su težile otcepljenju od SAD.
Ta zastava je izbila u prvi plan u medijima i postala glavni simbol rasizma u Americi, pa se sada Guglu, Amazonu, Ibeju i drugima koji su uklonili proizvode sa ovom zastavom, pridružio i >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << Epl, koji je izbrisao nekoliko igara sa App Stora u kojima se vidi problematična zastava.
Među igrama koje su uklonjene su i one koje prikazuju istoriju Građanskog rata u SAD poput Civil War serijala kao i Ultimate General: Gettysburg.
Prema rečima developera ovih igara, Epl njihove igre briše iz prodavnice sa obrazloženjem da se u njima “vidi zastava Konfederacije koja se koristi na uvredljiv način”.

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Epl uklanja igre koje imaju zastavu Konfederacije

Izvor: Scandal.rs, 26.Jun.2015

Ta zastava je izbila u prvi plan u medijima i postala glavni simbol rasizma u Americi, pa se sada Guglu, Amazonu, Ibeju i drugima koji su uklonili proizvode sa ovom zastavom, pridružio i Epl, koji je izbrisao nekoliko igara sa App Stora u kojima se vidi problematična zastava...Među igrama koje su...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.