Epl sprema totalno drugačiji Ajfon: Ekran sa svih strana i virtuelni dugmići (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Dec.2021, 10:51

Epl sprema totalno drugačiji Ajfon: Ekran sa svih strana i virtuelni dugmići (FOTO)

Patentne skice ukazuju na dizajnersku revoluciju.

Apple razvija iPhone sa ekranom koji “obavija” uređaj, otkrivaju nove patentne skice (LINK). Dokumentaciju je 16. novembra registrovalo nadležno telo (US Patent and Trademark Office), gde su ilustrovani i digitalni/virtuelni dugmići na bočnim stranicama.

Ovakav dizajn duplirao bi veličinu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << displeja, zadržavajući osnovne dimenzije telefona, a mogao bi istovremeno da prikazuje različit sadržaj, prenosi Daily Mail.

Zanimljivo da bi tehnologija mogla da se upotrebi kod “pametnih” satova (Apple Watch) i Mac Pro računara.

Apple Patent Shows Full Glass iPhonehttps://t.co/ihizv26Qif

— NoFace Tech (@NoFaceTechTips) November 19, 2021

Oblik modernog telefona

Iako nacrti ukazuju na svojevrsnu “staklenu kutiju”, novi iPhone ima oblik modernog telefona. Dva najveća ekrana zauzimaju prednju i zadnju stranu, ali to nije sve.

Na bočnim stranicama prikazivale bi se ikone aplikacija, uz standardne dugmiće za pozivanje, aktiviranje poruka i drugih funkcija.

Jedna stranica bi verovatno bila “rezervisana” za punjač, zvučnike i druge portove. Da li će Apple iskoristiti ove patente za narednu generaciju telefona saznaćemo 2022.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.