Digitalni direktor – novo zanimanje koje će biti traženo u IT sektoru

Izvor: DobreVesti.rs, 17.Nov.2013, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Digitalni direktor – novo zanimanje koje će biti traženo u IT sektoru

BARSELONA - Sjajnih je primera rada najvećih svetskih kompanija bilo na simpozijumu Gartnera (Gartner), najveće svetske konsultanske kuće, koji je održan protekle sedmice u Barseloni. A primeri su bili tako izabrani da mogu da se primene i na mnogo manje kompanije. Za početak, evo par podataka: najveća svetska kompanija u 2012 godini, po tržišnije (berzanskoj) vrednosti je bila kompanija Apple.

Njena berzanska vrednost je iznosila neverovatnih 559 milijardi dolara (USD). Promet, “samo” 108.6 milijardi. Kompanija je prošle godine u prosku imala 63,300 zaposlenih. Najveća svetska kompanija po prometu je, takođe, iz SAD - WalMart.
Njen promet je iznosio 447 milijardi USD, a tržišna vrednost je bila 208,4...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.