Izvor: Mondo, 28.Nov.2018, 00:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li Apple zaista ne može da proda novi iPhone?

Akcije kompanije padaju već neko vreme, a to ima veze sa slabijim prodajnim rezultatima. Navodno.

Akcije na evropskim berzama su u padu, a identična situacija je i na Volstritu, gde su se deonice tehnoloških kompanija sunovratile nakon što je predsednik SAD Donald Tramp nagovestio mogućnost uvođenja dodatnih tarifa na uvoz iz Kine.

Akcije Apple kompanije su, posle najnovijih >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Trampovih izjava o mogućem uvođenju tarifa na uvoz iPhone telefona iz Kine, pale za 1.2 odsto na 172.55 dolara i od početka oktobra pale su za ukupno 26 odsto, što je umanjilo tržišnu vrednost kompanije za 300 milijardi dolara, navodi agencija AP.

Pročitajte i ovo: Apple oživljava stari iPhone telefon

Ovakva situacija dovela je do toga da Microsoft postane najvrednija kompanija iz Amerike na neko vreme, a višemesečni pad akcija verovatno ima veze i sa nepotvrđenim izveštajima, koji su stigli iz više izvora, da je Apple smanjio iPhone proizvodnju za modele XS, XS Max i XR zbog slabe potražnje.

Pad akcija bio je značajan i nakon najave kompanije da više neće objavljivati koliko je komada iPhone telefona prodao, ali i nakon izveštaja da Apple pokreće iPhone X proizvodnju, nakon što je penzionisao taj model posle iPhone XS, XS Max i XR premijere.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.