DA LI STE I VI DOBILI MILION DOLARA OD APPLE-A? U Srbiji ponovo haraju SMS prevare! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 25.Sep.2014, 22:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DA LI STE I VI DOBILI MILION DOLARA OD APPLE-A? U Srbiji ponovo haraju SMS prevare! (FOTO)

Broj sajber preveranata je sve veći, a koriste se najrazličitijim trikovima. Kako biste dobili novac koji ste navodno osvojili ili nasledili, od vas će tražiti da platite razne takse ili da im date informacije o vašim računima

Svako od nas se barem jednom susreo sa nekom vrstom prevare na internetu ili putem mobilnog telefona, a ovaj trend je ponovo aktivan u našoj zemlji. Naime, pre nekoliko meseci veliki broj ljudi dobilo je lažne mejlove od Microsofta i drugih >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << svetskih IT kompanija, u kojima piše da su osvojili silne milione, a da sve što treba jeste da se jave na određeni broj ili e-mail.

Međutim, sajber kriminalci su otišli korak dalje, pa su sada takve prevare počele da se šire i putem SMS poruke.

Ovih dana Srbijom kruže razne poruke, a sve one se svode na isto. Neka velika IT kompanija poklanja vam minimum milion dolara, i moli vas da se javite na određeni mejl ili broj telefona da bi razmenili lične podake (ime, prezime, broj računa u banci), kako bi mogli da vam pošalju novac. Verovatno će mnogi iz aviona videti da je u pitanu prevara, ali za one koji su manje obazrivi to izgleda otprilike ovako:

Foto: Telegraf

Čak 90,63 odsto svih sajber prevara dešava se u Americi, a slede Kanada, Velika Britanija, Indija i Australija.

Zaštita od ove vrste prevara još uvek ne postoji. Zbog toga, jedino što možemo jeste da se informišemo i pazimo šta, kome i kako šaljemo. Slanje osetljivih ličnih informacija putem interneta ili sms-a nikada nije dobra ideja.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs)
Pogledaj vesti o: Apple

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

DA-LI-STE-I-VI-DOBILI-MILION-DOLARA-OD-APPLE-A-U-Srbiji-ponovo-haraju-SMS-prevare

Izvor: medio.rs, 26.Sep.2014, 09:56

Broj sajber preveranata je sve veći, a koriste se najrazličitijim trikovima. Kako biste dobili novac koji ste navodno osvojili ili nasledili, od vas će tražiti da platite razne takse ili da im date informacije o vašim računima..Svako od nas se barem jednom susreo sa nekom vrstom prevare na internetu...

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.