Apple zapretio pljačkašima: Pratimo vas, vratite telefone

Izvor: B92, 04.Jun.2020, 14:26

Apple zapretio pljačkašima: Pratimo vas, vratite telefone

Kompanija Apple upozorila je pljačkaše koji su tokom nereda u SAD iz njenih prodavnica odneli iPhone uređaje.

Ovi telefoni prate se elektronskim putem i moraju biti vraćeni, navodi kompanija.

Kako prenosi CNN, Apple onesposobljava telefone koji su ukradeni iz izloga njegovih prodavnica, čineći ih neupotrebljivim, a fotografije na kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se može videti poruka kompanije namenjena pljačkašima pojavila se na društvenim mrežama ove nedelje.

Apple prodavnice u SAD nedavno su počele da se otvaraju posle višemesečne obustave rada zbog pandemije koronavirusa, ali su se prodajni objekti te kompanije u više gradova, uključujući Njujork, Filadelfiju i Vašsington, našli na meti vandala i lopova posle izbijanja protesta zbog smrti Afroamerikanca Džordža Flojda u Mineapolisu.

Osim o tome da su ukradeni telefoni onesposobljeni i praćeni, pljačkaši su u poruci informisani o tome u koje prodavnice treba da vrate odnete telefone, kao i da će o svemu biti obaveštene lokalne vlasti.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kompanija Apple upozorila pljačkaše: Pratimo vas, vratite telefone

Izvor: Radio 021, 04.Jun.2020

Kompanija Apple upozorila je pljačkaše koji su tokom nereda u SAD iz njenih prodavnica odneli iPhone uređaje...Ovi telefoni prate se elektronskim putem i moraju biti vraćeni, navodi kompanija...Kako prenosi CNN, Apple onesposobljava telefone koji su ukradeni iz izloga njegovih prodavnica, čineći...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.