Apple uskoro gasi iTunes

Izvor: SEEbiz.eu, 02.Jun.2019, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apple uskoro gasi iTunes

LONDON - U ponedjeljak se u kalifornijskom San Joseu otvara ovogodišnje izdanje Appleove developerske konferencije WWDC. 

Na samom početku očekuje se predstavljanje novih softverskih proizvoda ove kompanije, poglavito nadogradnje iOS-a i macOS-a, no u medijima su se sada pojavile i špekulacije o vjerojatnom gašenju usluge i aplikacije iTunes.

iTunes je lansiran početkom 2001. godine kao platforma za >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << prodaju glazbe na tada revolucionaran način – digitalno, pjesmu po pjesmu. Pod istim imenom danas funkcionira kako usluga prodaje i slušanja glazbe (ali i podcasta, knjiga i video sadržaja), tako i desktop aplikacija na macOS-u i Windowsima koja je nužna za povezivanje iPoda, iPhonea i iPada s računalom kako bi se na njih prebacili multimedijalni zapisi svih vrsta.

Apple je sada, kako pišu neki američki mediji, odlučio da će iTunes uskoro ugasiti. Trebalo bi se to dogoditi nedugo nakon WWDC-a. Umjesto iTunes aplikacije i principa "sve na jednom mjestu", na novom macOS-u bi se trebale pojaviti tri nove aplikacije – Music, TV i Podcasts. Svaka od njih bit će posvećena samo jednoj vrsti sadržaja i s njime povezanih usluga.
Pogledaj vesti o: Apple

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.