Apple u slobodnom padu: Zaostaju za kineskom konkurencijom

Izvor: B92, 05.Mar.2024, 16:02

Apple u slobodnom padu: Zaostaju za kineskom konkurencijom

Prodaja iPhone uređaja u Kini je u prvih šest nedelja 2024. godine pala za 24 odsto međugodišnje, prenosi Blumberg pozivajući se na podatke agencije Counterpoint.

Apple je početkom prošle godine bio lider prodaje na kineskom tržištu pametnih telefona, a sada je morao da se zadovolji četvrtim mestom, iza kineskih proizvođača.

Na prvom mestu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se nalazi kompanija Vivo sa tržišnim udelom od 17,6 odsto, a iza nje su proizvođači Huawei sa udelom od 16,5 odsto i Honor, čiji udeo iznosi 16,5 odsto.

"iPhone 15 je odličan uređaj, ali nema značajne nadogradnje u odnosu na prethodnu verziju, tako da se potrošači za sada drže starijih generacija ovog pametnog telefona", prokomentarisao je viši analitičar agencije Counterpoint, Mengmeng Džao.

Huawei je u pomenutom periodu povećao prodaju za 64 odsto međugodišnje zahvaljujući novom telefonu Mate 60 Pro, ali u celini se kinesko tržište pametnih telefona osetno smanjuje.

Prodaja pametnih telefona u Kini je u prvih šest meseci 2024. godine pala za sedam odsto međugodišnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.