Apple predstavio revolucionalni novi MacBook Pro

Izvor: Tech-Lifestyle.com, 25.Nov.2016, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apple predstavio revolucionalni novi MacBook Pro

Novi MacBook Pro standardno donosi Apple-ov do sada najsvetliji i najživopisniji Retina ekran, Touch ID senzor na tasteru za uključivanje sa funkcionalnostima za bezbednost i lakšu upotrebu raznih aplikacija koje traže autentikaciju korisnika, novu tastaturu sa još boljim odzivom tastera i osećajem pod prstima, kao i Force Touch pločicu većih dimenzija, te audio sistem dvostruko većeg dinamičkog opsega. Uz pobrojane novitete, Apple se pobrinuo da ovo bude i najsnažniji MacBook Pro ikada predstavljen, primenivši četvorojezgarne Intel procesore šeste generacije, ali nudeći i dvojezgarne procesore. Grafičke performanse su povećane i do 2,3 puta u odnosu na prethodnu generaciju, a tu su i super-brzi SSD drajvovi i do četiri Thunderbolt 3 porta za superiornu brzinu povezivanja periferija.
Pomenuti Touch Bar postavlja dinamičan set kontrola odmah na dohvat prstiju korisnika, koji se prilagođava sistemskim aplikacijama kao što su Mail, Finder, Calendar, Numbers, GarageBand, Final Cut Pro X i mnoge druge, ali i aplikacijama drugih proizvođača. Na primer, Touch Bar može da prikazuje tabove i omiljene lokacije u Safariju, omogućava lak pristup emotikonima u aplikaciji Messages, obezbeđuje jednostavan način za uređivanje porukica ili premotavanje videa u aplikaciji Photos, i još mnogo toga.
“Ove nedelje je 25-a godišnjica Apple-ovog prvog notebook računara; godinama je svaka nova generacija predstavljala nove mogućnoti i inovacije, a današnje predstavljanje ove potpuno nove generacije MacBook Pro računara je najveći skok unapred,” rekao je Filip Šiler, Apple-ov stariji potpredsednik marketinga za ceo svet. “Sa inovativnim Touch Bar-om, zgodnim za upotrebu Touch ID-em, najboljim prikazom koji je ikada ugrađen u Mac-ove, moćnim performansama, unapređenim zvukom, munjevitim sistemom za skladištenje podataka i povezivanjem preko Thunderbolt 3 porta, u najtanjem i najlakšem dizajnu Pro notebook-a, novi MacBook Pro je najnapredniji notebook ikada napravljen.”

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.