Apple poziva na izmenu lozinki

Izvor: ITsvet.com, 29.Maj.2014, 09:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apple poziva na izmenu lozinki

Hakovanje kojim je pogođen veliki broj Apple korisnika na teritoriji Australije i Novog Zelanda, nakon čega su se na velikom broju iPhone, iPad i Mac uređaja prikazivale preteće poruke da će svi podaci biti izbrisani ukoliko na lažni PayPal nalog na ime Oleg Pliss ne bude uplaćeno $100. Apple je izdao zvanično saopštenje povodom ovog problema, savetujući korisnike da što pre izmene svoje lozinke i kontaktiraju korisnički servis kompanije ili Apple prodavnicu za pomoć. PayPal se takođe oglasio navodeći da navedena Hotmail adresa nema nikakve veze sa datim PayPal nalogom.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Apple: Uređaji nisu hakovani našom krivicom, promenite svoje Apple ID lozinke

Izvor: Informacija.rs, 29.Maj.2014

Korisnici iPhone, iPad i Mac uređaja u Australiji, na Novom Zelandu, u Velikoj Britaniji i SAD u utorak su na forumu za podršku kompanije Apple počeli da se žale da im je onemogućen pristup uređajima nakon što su na njima videli čudnu poruku da moraju da plate otkup da bi mogli da pristupe uređaju....

Nastavak na Informacija.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.