Apple i dalje najveći PC prodavac

Izvor: ITsvet.com, 11.Maj.2014, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apple i dalje najveći PC prodavac

Pored neočekivano dobro prodaje iPhone uređaja u toku drugog kvartala, drugo veliko iznenađenje bio je odličan rezultat koji je zabeležen u okviru Mac linije. Apple je prodao 4.1 miliona Mac računara u toku pomenutog kvartala, što je daleko bolje u odnosu na čitavu industriju. Uprkos zabeleženim padovima u drugim oblastima, najnovije istraživanje firme Canalys pokazalo je da je Apple ponovo rangiran kao najbolji prodavac PC računara, uključujući tablet uređaje, kako kompanije Apple tako i drugih proizvođača, kao PC računare, budući da je sve veći broj običnih i poslovnih korisnika koji se odlučuju za tablet računare.
Pogledaj vesti o: iPhone

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Kraj Windows XP-a pospešio prodaju

Izvor: ITsvet.com, 12.Maj.2014, 14:43

Broj prodatih personalnih računara je porastao usled kraja podrške od strane Microsofta za stari Windows XP operativni sistem za 5% u odnosu na isti period prethodne godine. Podaci koje je saopštila kompanija Canalys pokazuju da je isporučeno 123.7 miliona personalnih računara tokom prvog kvartala...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.