Apple i Samsung se vraćaju na sud

Izvor: B92, 06.Dec.2012, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apple i Samsung se vraćaju na sud

Samsung i Apple nikako ne mogu da se drže podalje od sudnice. Dva tehno giganta vraćaju se u kuću pravde da prodiskutuju o Samsungovoj kazni od milijardu dolara.

Kako se i pretpostavljalo, Korejci žele da se presuda od 25. avgusta odbaci ili, u najmanju ruku, da se kazna svede na prihvatljiviju cifru.

Sa druge strane - jednako predvidljivo - >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Apple želi da poveća odštetu (znamo taj osećaj - ni nama milijarda ne bi bila dovoljna) i zabrani neke verzije Samsungovih Galaxy tableta i smartfona (oko 26 modela).

Korejci tvrde da imaju keca u rukavu - predstavnik porote na prvobitnom suđenju je možda imao interes u pobedi Applea čime nije bio pogodan da odlučuje o ishodu.

Kao i kod većine drugih IT parnica u 2012, Apple i Samsung su se sporili oko patenata koji se tiču iPhonea, iPada i Samsungovih uređaja poput Galaxy S3. Obe kompanije stoje pri tome da ih je ona druga oštetila za autorska prava - Apple je pobedio u američkim sudovima ali je Samsung generalnp bolje prolazio u ostatku sveta.

Sud u Britaniji presudio je da Samsung nije kopirao Appleov dizajn jer Galaxy tableti nisu „dovoljno kul” da bi se pobrkali sa Appleovim iPadom, posle čega je Apple morao da objavi sramno priznanje da ga Samsung nije kopirao.

Slučaj pred američkim sudom je izazvao buru u čitavoj industriji, uglavnom zbog velike količine novca - tako da se s nestrpljenjem iščekuje ishod Samsungove žalbe.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Apple i Samsung se vraćaju na sud

Izvor: ITBox.rs, 07.Dec.2012, 10:39

Samsung i Apple nikako ne mogu da se drže podalje od sudnice. Dva tehno giganta vraćaju se u kuću pravde da prodiskutuju o Samsungovoj kazni od milijardu dolara. Kako se i pretpostavljalo, Korejci žele da…The post Apple i Samsung se vraćaju na sud appeared first on ITBOX.RS.

Nastavak na ITBox.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.