Izvor: Nezavisne Novine, 25.Maj.2018, 08:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apple dobio odštetu od Samsunga

VAŠINGTON - Sud u SAD naredio je južnokorejskom "Samsungu" da plati 539 miliona dolara odštete američkoj kompaniji "Apple" zbog kopiranja elemenata telefona "ajfon".

Odluka porote je novi korak u dugotrajnoj pravnoj borbi između dva najveća svjetska proizvođača pametnih telefona.

Sukob je počeo 2011. godine, kada je " >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Apple" tvrdio da je "Samsung" neovlašteno koristio njegove patente. "Apple" je sljedeće godine dobio odštetu od 1,05 milijardi dolara, a rivali od tada vode bitku o konačnom iznosu.

"Apple" je saopštio da je zadovoljan time što su se članovi porote "složili da `Samsung` treba da plati zbog kopiranja" proizvoda ove kompanije.

U "Samsungu" smatraju da je presuda protivna jednoglasnoj odluci Vrhovnog suda u njegovu korist u vezi sa načinom na koji se izračunava odšteta.

Južnokorejska kompanija smatra da treba da plati samo 28 miliona dolara i da odšteta teba da bude ograničena samo na profit koji pokrivaju sporni patenti.
Pogledaj vesti o: iPhone

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Tačka na višegodišnji rat - Samsung "krao" od Epla

Izvor: B92, 25.Maj.2018

Američki sud naložio je južnokorejskom Samsungu da plati Eplu odštetu od 539 miliona dolara zbog kopiranja karakteristika ajfona...Odluka porote je stavila tačku na višegodišnju bitku dva vodeća proizvođača smaertfona u svetu...Epl je pokrenuo spor 2011, tvrdeći da je Samsung prekršio neke...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.