Apple će blokirati kuckanje poruka tokom vožnje

Izvor: Radio 021, 06.Jun.2017, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apple će blokirati kuckanje poruka tokom vožnje

Kompanija Apple planira da uvede novu opciju na iPhone koja će napokon sprečiti nesavesne vozače da kucaju poruke tokom vožnje.

Kako prenosi CNN, ova opcija, pod nazivom "Ne uznemiravaj tokom vožnje" (Do Not Disturb While Driving), će se naći na novoj verziji operativnog sistema iOS (iOS 11).

Naime, kada god telefon bude konektovan u automobilu, bilo preko kabla ili Bluetooth-a, ili ako je auto >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u pokretu, telefon neće prikazivati notifikacije za poruke i vesti.

Ukoliko vam neko pošalje poruku tokom vožnje, telefon može da pošalje automatski odgovor "Trenutno vozim, ne mogu da odgovorim".

Ekran će takođe biti zaključan kako bi sprečio vozače da koriste aplikacije u vožnji. Suvozač i ostali putnici će imati opciju da isključe ovu blokadu.

Autor: N1
Pogledaj vesti o: iPhone

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Više nećete moći da kucate poruke na iPhone-u dok vozite!

Izvor: Telegraf.rs, 06.Jun.2017

Kompanija Apple je na svojoj WWDC 2017 konferenciji najavila da će iOS 11 doneti opciju koja će sprečiti nesavesne vozače da kucaju poruke dok voze...Prema pisanju CNN-a, nova opcija će se zvati "Do Not Disturb While Driving" (Ne uznemiravaj tokom vožnje) i automatski će se uključiti kada se...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.