Aplikacija koja pomera granice: Doniranje organa jednim klikom

Izvor: NovaEnergija.net, 18.Jul.2016, 09:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aplikacija koja pomera granice: Doniranje organa jednim klikom

Apple, uz pomoć aplikacije Health, i asocijacija za donaciju života u Americi zajedničkim snagama su osmislili aplikaciju koja će biti dostupna sa ažuriranjem iOS 10 verzije ove jeseni. Jednim klikom svi korisnici mogu postati donori organa, oka ili tkiva, što će biti zabeleženo na nacionalnoj listi donacija. Ova aplikacija može da ubrza donacije za 120.000 osoba koje čekaju da budu spasene. >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net <<
Istina je da se godišnje u Americi transplantuje preko 29.000 organa, ali je takođe poražavauća istina da svakog sata nego izgubi život čekajući na donora organa. Cilj je da se donatori i ugroženi lakše i brže povežu, tako smanjujući broj žrtava. Osnivač asocijacije za donaciju života u Americi, Dejvid Fleming je rekao:
”Očigledno je da postoji veliki raskorak između obavljenih transplantacija i transplantacija koje bi trebalo da budu obavljene.
Izvor: apple.com

Dodaje da će zahvaljujući dostupnosti informacija i brzine reagovanja broj žrtava biti smanjen.
Statistika pokazuje da je 95% populacije u Americi za donaciju organa, dok se svega njih 52% prijavilo kao donor. Fleming donosi zaključak da je strah ključno osećanje koje se probudi u čoveku prilikom odluke da nastupi kao donor.
Izvor: Apple
Izvor fotografije: Pixabay

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.