Američka vlada tuži Apple zbog monopola na tržištu telefona

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 22.Mar.2024, 17:16

Američka vlada tuži Apple zbog monopola na tržištu telefona

„Svaki korak na putu kompanije Apple bio je u svrhu izgradnje i jačanja utvrđenja oko monopola na pametne telefone“, navodi američka vlada u tužbi na 88 strana, koja je podneta u četvrtak.
Ministarstvo pravde navodi da se Apple upuštao u antikonkurentsku praksu, tako što je između ostalog blokirao aplikacije drugih platformi za slanje poruka, ograničavao „e-novčanike“ drugih porizvođača, kao i kompatibilnost telefona sa drugim pametnim satovima.
Optužuje se i da je remetio rad programa i klaud striming servisa koji nisu sa App Store-a.
Tužbi koja je podneta u Okružnom...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

Apple izgubio 113 milijardi dolara tržišne vrijednosti nakon tužbe regulatora

Izvor: Capital.ba, 23.Mar.2024, 16:38

KUPERTINO –  Akcije kompanije Apple su na zatvaranju berzi u Sjedinjenim Američkim Državama pale za 4,1 odsto, čime je kompanija izgubila oko 113 milijardi dolara svoje tržišne vrijednosti. FOTO: Agencije Kako navodi Bloomberg, prenosi Tanjug, firma iz Kupertina se suočava sa problemima sa obje...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.